Politiikka

Pekka Ervasti: Sipilä oli Twitteriä ja oppositiota nopeampi

"Poliitikko kantaa viime kädessä vastuunsa vaaleissa. Tämä ei kuitenkaan koske Timo Soinia (smurf.), joka ei aio alistaa hillotolppailuaan kansan arvioitavaksi", Ervasti kirjoittaa.
Jaana Kankaanpää
Pekka Ervasti ei aivan ehtinyt tviitata toimitusministeriöstä ennen pääministerin ilmoitusta hallituksen kaatumisesta.

Politiikan toimittaja Pekka Ervasti oli soten kaaduttua Kampin metrolaiturilla naputtelemassa Twitteriin terävää poliittista analyysiä, jonka sanoma kuului: Soten kaatuminen teki Sipilän hallituksesta käytännössä toimitusministeristön. Sen missio ja koheesio katosivat laakista. Vaalikampanjat alkakoon!

Mutta Juha Sipilä (kesk.) ehti ensin.

"Ennen kuin ehdin julkistaa kaivonsyvän mietelmäni henkeä haukkovan maailman luettavaksi, kännykään tuli uutinen: Pääministeri Sipilä vie hallituksensa eronpyynnön presidentille. Kyllä ketutti. Jos olisin tuikannut tviitin bittiavaruuteen aavistusta aikaisemmin, voisin vielä Iltaruskon journalistikodissakin hehkutella, kuinka osasin ennustaa hallituksen eron", Ervasti kirjoittaa MT:n kolumnissaan.

Häntä lohduttaa, että oppositio tuli vielä enemmän yllätetyksi.

"Soten kaaduttua se hieroskeli käsiään ja hamuili ehkä jo välikysymystä Sipilän hallituksen kaatamiseksi. Myös kyselytunnilla olisi ollut rynnäkköryhmä valmiina tulittamaan hallitusta soten vuoksi. ”Kanna vastuusi Sipilä ja eroa!”

Kun Sipilä ehtikin erota, slogan vaihtui lennosta: "Pääministeri pakenee vastuutaan!"

Ervasti toteaa, että poliitikko kantaa viime kädessä vastuunsa vaaleissa.

"Tällä kertaa tämä ei kuitenkaan koske yhtä hallituspuolueen johtajaa, Timo Soinia (smurf.), joka ei aio alistaa hillotolppailuaan kansan arvioitavaksi eduskuntavaaleissa. Mutta Sipilä aikoo."

Tulevat puolitoista viikkoa ennen eduskunnan kirmaamista vaalikentille olisivat olleet opposiolle herkullista aikaa, mutta Sipilä ei jäänyt odottamaan teloitusta.

"Insinööri löysi kadonneen poliittisen pelisilmänsä – mutta vastuunkannon puutteesta ei ole kyse", Ervasti pohtii.

Voit lukea Ervastin kolumnin kokonaan tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Professori neuvoo, mitä keskustan pitäisi tehdä seuraavaksi: "Kaikki mätäpaiseet pitäisi puhkaista"

Keskustan meppiehdokas Kemppainen: Sipilän nimetön arvostelu ongelmallista – "Miksi kriitikot eivät ole saaneet suutaan auki aiemmin?"

Kaikkonen ja Vanhanen puolustavat Sipilää – "Mainettaan parempi"