Politiikka

Perussuomalaisten Jari Ronkainen kritisoi koululaisten ilmastolakkoa: "Iskulauseita huutamalla ei muuteta ilmastoa"

Ronkaisen mukaan tempauksia on mahdollista järjestää myös hyvin.
Kalle Keskinen
Koululaiset ovat tänään kampanjoineet ilmastonmuutosta vastaan eduskuntatalon portailla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kritisoi blogissaan tänään perjantaina järjestettyä koululaisten ilmastolakkoa. Yksi tämänpäiväisistä mielenilmauksista järjestettiin eduskuntatalon edustalla. Ronkainen on sitä mieltä, että koululaisten olisi pitänyt olla koulussa eikä kailottamassa eduskuntatalon rappusilla.

Kansanedustajan mukaan jo aiemmin on käynyt ilmi, että "koululaisia, erityisesti yläkoulusta mutta myös lukiolaisia, on masinoitu jäämään koulusta pois ilmastonmuutoksen estämisen varjolla". Herääkin Ronkaisen mielestä kysymys, miten koulusta lintsaaminen liittyy ilmastoon.

"Eikö nimenomaan olisi parempi, että lapset istuisivat koulunpenkissä kuulemassa ilmastonmuutoksesta ja miten omalla käytöksellään jokainen voi siihen vaikuttaa? Iskulauseita huutamalla ei muuteta ilmastoa senkään vertaa", hän toteaa.

Ronkaisen mukaan tempauksia on mahdollista järjestää myös hyvin. Lakkoilussa voisi hänen mielestään korostaa ilmastovaikutuksia, esimerkiksi älypuhelinlakolla tai pidättäytymällä etelänmatkoista.

Ronkaisen blogikirjoituksen pääset lukemaan tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäopiskelija sai tarpeekseen: "Erosin opiskelijakunnasta, kun opiskelijoiden piti ilmastolakossa vastustaa lisähakkuita"

Opiskelijat lakkoilevat ilmaston puolesta – vaatimuslistalla muun muassa kestävän kehityksen opinnot

"Käymme kuumempana kuin ilmasto" – Tuhannet belgialaiset nuoret jättivät koulun perjantaina välistä ilmastomarssien vuoksi