Politiikka

Kysely: SDP suosituin puolue seuraavaan hallitukseen, perussuomalaiset nousussa

Lähes puolet suomalaisista haluaa SDP:n seuraavaan hallitukseen hallitukseen.
Martti Kainulainen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja, puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero esittelivät puolueensa sote-askelmerkkejä tulevalle vaalikaudelle.

SDP olisi selvästi suosituin puolue maan hallitukseen, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kyselystä.

Lähes puolet suomalaisista toivoo puoluetta maan hallitukseen. Seuraavaksi suosituimpia ovat vihreät 35 prosentin kannatuksella. Vihreiden perässä seuraavat kokoomus ja keskusta, jotka ovat lähes tasoissa hieman yli 30 prosentin kannatuksella.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka kannatus hallitukseen on lisääntynyt viime vuoden kesästä. Puoluetta tukee vajaa viidennes väestöstä.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton tukijat kaipaisivat ensi sijassa näistä puolueista muodostettua punavihreää hallituspohjaa.

Perussuomalaisten kannattajille eivät kumppaniksi kelpaa oikein mitkään puolueet.

Kaksin tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla helmikuun alussa. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 112.

Vastaajat edustavat Manner-Suomen 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskustan puheenjohtajakisa käynnistyy hitaasti

Mikko Kärnä: "Timo Harakka puhui medialle p*skaa yrittäjävähennyksestä"

Keskustan Kurvinen: "Demarit ja kokoomus hierovat hallitusta nyt tosissaan – sinipunahallituksesta kärsivät eniten ne, joilla ei ole etujärjestöjä"