Yrittäjäehdokas Kauko Turunen kampanjoi Tampereella ja maaseudulla: "Jalkatyö on edelleen merkittävässä roolissa kampanjan onnistumisen kannalta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Yrittäjäehdokas Kauko Turunen kampanjoi Tampereella ja maaseudulla: "Jalkatyö on edelleen merkittävässä roolissa kampanjan onnistumisen kannalta"

Kristillisdemokraattien vaalivankkureita Pirkanmaalla vetävä Miikka-Markus Leskinen uskoo puolueen nostavan kannatustaan keskustan, perussuomalaisten ja demareiden kustannuksella.
Rami Marjamäki
Parkanolainen Miikka-Markus Leskinen kulkee päivätyössä Tampereella. Mies vetää kristillisdemokraattien vaalivankkureita Pirkanmaan maakunnassa.

Parkanossa asuva Miikka-Markus Leskinen vetää tänä keväänä paikallisen kristillisdemokraattisen eduskuntavaaliehdokkaan Kauko Turusen vaalivankkureita.

"Turunen on valtakunnallisestikin tunnettu maalaus- ja tasoitetöihin erikoistunut yrittäjä, joten yrittäjien asiat ovat lähellä ehdokkaan sydäntä. Kampanjateemoissa korostuu yrittämisen edellytysten parantaminen", Leskinen kertoo.

Turunen oli kuntavaaleissa koko Parkanon ääniharava.

"Luonnollisesti kampanjointi painottuu alueellisesti vahvasti Parkanoon sekä myös lähikuntiin, kuten Virroille, Kihniöön, Hämeenkyröön ja Ikaalisiin", Leskinen kertoo.

Kampanjointia tapahtuu myös Tampereen seudulla.

"Siellä asuu paljon ihmisiä. Turunen on yritystoimintansa kautta tunnettu henkilö myös Tampereella."

Leskinen on vastannut ehdokkaansa sosiaalisen median kampanjan suunnittelusta ja käytännön toteuttamisesta.

"Olen tehnyt Kaukon nettisivut ja teen paljon sosiaalisen median suunnittelua. Varailen myös mainostiloja ehdokkaalle", hän kertoo.

Kauko Turunen kiertää itse aktiivisesti Pirkanmaan vaalipiirin alueella.

"Jalkatyö on edelleen merkittävässä roolissa kampanjan onnistumisen kannalta. Siitä vastaa ehdokas itse. Kampanjapäällikkönä tuen enemmän taustalla", Leskinen summaa.

Leskisellä poliittisia luottamus- ja vastuutehtäviä riittää.

Hän on Parkanon kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtaja ja lisäksi myös koko KD:n Pirkanmaan piirin vaalipäällikkö.

"Piirin vaalipäällikkönä toimiminen työllistää monella tavoin. Koordinoin esimerkiksi sitä, että eri vaalipaneeleihin tulee meiltä edustus. Sitten on puolueen ulkomainosten ripustusta telineisiin eri paikoissa. Käytännön asioita on runsaasti hoidettavana", Leskinen kertoo.

Miikka-Markus Leskinen uskoo, että kristillisdemokraatit voivat houkutella eduskuntavaaleissa kannatusta viime vaaleissa keskustaa, perussuomalaisia ja sosiaalidemokraatteja äänestäneiltä ihmisiltä.

"KD:lla on tosi vakiintunut peruskannatus vaaleista toiseen. Lisäksi ainakin aiemmissa vaaleissa ääniä on tullut vaihtelevasti myös noiden kolmen puolueen: perussuomalaisten, keskustan ja SDP:n perinteisiltä kannattajilta. Uskon, että näin on myös tänä keväänä."

Lue lisää

Virrat antaa jokaiselle vauvalle 4 000 euroa – potti maksetaan kahdeksan ensimmäisen elinvuoden aikana

Puolassa järjestetään koronaviruksen lykkäämät presidentinvaalit – pystyykö haastaja pakottamaan istuvan presidentin toiselle kierrokselle?

Ulkomailla ei aina ymmärretä Sibeliusta – Silloin kapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa selittää, että säveltäjänero oli myös masentunut alkoholisti

Helsinki nauttii vuosia jatkuneesta akateemisten aikuisten keskittymisestä – Asiantuntijan mukaan aivovuoto vaikeuttaa tasapainoista aluekehitystä