Politiikka

Ulla Merimäki-Pajusen motiivi vaalikampanjointiin on yksinkertainen – rakkaus

Sinisen tulevaisuuden kampanjaa Uudellamaalla tekevällä Ulla Merimäki-Pajusella on monta uutta alkua: tuore puoliso, uusi puolue ja ensimmäinen eduskuntavaalikampanja.
Jarkko Sirkiä
Ulla Merimäki-Pajunen käyttää vaalityössä tarvittaessa vaikka kaulinta. Hän elää täysillä tukena miehensä kampanjassa.

Valokuvaaja Ulla Merimäki-Pajunen tekee Uudenmaan Sininen tulevaisuus -puolueen kampanjaa puolisonsa Kari Pajusen taustalla.

Taustatyö on kaikenlaista kahvikeitosta kampanjakuvien ottamiseen. Ennen kaikkea Merimäki-Pajunen sanoo pitävänsä huolen, missä Pajunen on milloinkin. "Pajunen on niin liukasleukainen mies, että saattaa helposti sopia olevansa jossain, vaikka kalenterissa on jo jotain muuta."

Vaimo huolehtii myös, miltä mies näyttää. "Pajunen saattaisi lähteä liikkeelle vaikka aamutossuissa", Merimäki sanoo pilke silmäkulmassa.

Silti henkisessä tsemppauksessa puolison rooli on lopulta kaikkein tärkein. "Kaikki mitä laitetaan ulos, tehdään yhdessä. Kunnioitan Pajusessa kaikkea, mitä hän tekee. Olen heittäytyjä, elän täysillä tässä kaikessa."

Merimäki on itsekin mukana Espoon sinisten hallituksessa. "Yhdessä tässä haetaan paikkoja, tehdään todella paljon yhteistyötä", hän korostaa.

Koska Sininen tulevaisuus on uusi puolue, se aiheuttaa Merimäki-Pajusen mukaan ennakkoluuloja ja asenteita. "Täytyy miettiä, miten saadaan omaa asiaa eteenpäin ja se vaatii paljon työtä. Mutta olemme innoissamme."

Uudessa puolueessa touhu on Merimäki-Pajusen mukaan sopuisaa. "Meille ei ole tullut konflikteja. Ehkä se johtuu siitä, kun ollaan yhdessä aloitettu alusta, ollaan kuin saman filtin alla."

Me ollaan uusiopari, Merimäki-Pajunen kertoo suhteestaan Pajuseen. Takana on kolmisen vuotta yhdessä, ensi kesänä vietetään kaksivuotishääpäivää.

Ennen Pajusen tapaamista Merimäki-Pajunen toimi Hämeenlinnassa valokuvaajana ja teki jossain vaiheessa myös taitoluistelijoiden markkinointia, onpa hän aikoinaan opettanut esiintymistäkin ammattikorkeakoulussa.

"Nyt voin tässä kampanjatyössä hyödyntää asioita, joiden kanssa olen tehnyt vuosia töitä. Osaan hyödyntää Pajusen hiljaiseksikin tarvittaessa", Merimäki-Pajunen vitsailee.

"Valokuvaus ja monet muut hommat hoituvat, mutta me ollaan kuusikymppisiä, tietokoneiden kanssa sen huomaa."

Onneksi taustajoukkoihin kuuluvat tietokonehommia osaavat molempien pojat: Merimäen 41-vuotias ja Pajusen 28-vuotias. Jälkimmäinen edustaa eri puoluetta, mutta isän eteen hän on valmis tekemään mitä vaan. "Apua saadaan aina", Merimäki-Pajunen toteaa.

Espoolaisuus on hämeenlinnalaiselle uutta ja on vaatinut opettelua. "Alkuun en ymmärtänyt yhtään, mistä paikoista ihmiset puhuivat."

Merimäki-Pajustakin houkuteltiin ehdokkaaksi, mutta hänelle oma rooli on selvä.

"Mulla ei ole tarpeeksi tietoa politiikasta. Olisi väärin, jos rupeaisin toisten kustannuksella opettelemaan. Pajusella on sitä. Olen paikkani valinnut."

Lue lisää