Politiikka

Orpo tarkentaa maatalousverokantaansa – Mykkänen tukisi verotuksella siirtymistä vähäpäästöisempiin energianlähteisiin

Kokoomusjohtaja korostaa, ettei ole tarkoittanut ajavansa uusia polttoaine- ja energiaveroja maatalouteen.
Carolina Husu
Petteri Orpo tarkensi maatalousverokantaansa. Hän korostaa, ettei halua esittää maatalouteen uusia polttoaine- ja energiaveroja.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tarkentaa MT:lle veropuheitaan Ylen puoluejohtajatentissä viime viikon tiistaina.

Tuolloin Orpo sanoi, että ruuantuotannon päästöjä torjutaan verottamalla energiaa ja polttoaineita.

"Jos me verotamme polttoaineita ja saastuttamista, kun sitä käytetään ruuantuotannossa, silloin se näkyy siinä hintalapussa jo valmiiksi", Orpo sanoi.

Orpo korostaa MT:lle, ettei tarkoittanut uusia maatalouden polttoaine- tai energiaveroja.

"Ylen tentissä käyttämäni sanamuoto ei ollut paras mahdollinen, ja sen voi ymmärtää väärin. Haluan korostaa, että en esitä ruuantuotannolle mitään uusia energia- tai polttoaineveroja. Järjestelmä rankaisee jo nyt päästöistä", Orpo painottaa.

"Tämä tiedoksi myös demareille, jotka ovat esittäneet liha- ja maitoveroja", Orpo toteaa.

Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen toisaalta korostaa, että maataloudessa on siirryttävä vähäpäästöisempiin energianlähteisiin. Tässä voisi hänen mukaansa hyödyntää verotuksellisia toimenpiteitä.

"Kokoomuksen mielestä fossiilisille lämmityspolttoaineille pitää tehdä pitkäjänteinen vero-ohjelma, jonka avulla siirrytään vähäpäästöisempiin ja pitkän päälle halvempiin vaihtoehtoihin myös maataloudessa", Kai Mykkänen tähdentää.

Lue lisää