Politiikka

Keskustan ruotsinkielinen piiri kehottaa vaaliboikottiin – "Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia kuin paperilla"

Ruotsinkielinen piirihallitus arvostelee puoluejohtoa vanhojen periaatteiden hylkäämisestä ja kehottaa puolueen kaksikielisiä jäseniä boikotoimaan kevään eduskuntavaaleja.
Keskustan ruotsinkielinen piiri kapinoi puolueen linjaa vastaan.

Keskustan ruotsinkielinen piirihallitus kehottaa puolueen kaksikielisiä jäseniä boikotoimaan kevään eduskuntavaaleja.

"Kaksikieliset jäsenet ovat sitä mieltä, että nykyinen puoluejohto on täysin luopunut vanhan keskustan ideologiasta, Santeri Alkion periaatteista, ja jättänyt pois maatalouden, maaseudun ja sosiaalipoliittisen puoluelinjan valvomisen, kunniatehtäviä jotka ovat aina vallinneet puolueessa", piirin puheenjohtaja Peter Knuts ja toiminnanjohtaja Peter Albäck soimaavat piirihallituksen lähettämässä tiedotteessa.

Knutsin ja Albäckin mukaan keskustan nykyjohto ajaa "kovaa, uusliberalistista oikeistopolitiikkaa".

"Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia muuta kuin paperilla."

Knuts ja Albäck kertovat varoittaneensa puoluejohtoa jo vuonna 2016 siitä, että uusi linja hajottaa puolueen ja johtaa vaalitappioon.

He kokevat, että ruotsinkielisen piirin puoluetuen lakkautus vuonna 2017 oli kosto kritiikistä.

Keskustan ruotsinkielinen piiri pitää "kohtalokkaana virheenä" myös kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen erottamista puolueesta.

"Juha Sipilä ja hänen uusliberaalinen tukiryhmä sekä Apollonkadun keskustan viherliberaalityöntekijät saavat nyt 14.4.2019 pidettävissä eduskuntavaaleissa korjata sen sadon jonka ovat itse kylväneet", tiedote päättyy.

Lue myös: Keskusta vastaa ruotsinkielisten arvosteluun: ohjelma on jäsenten tekemä

Lue lisää

Väkivalta vaanii liian lähellä

Puolustusministerin uudenvuodenvastanotto peruttiin, mutta Antti Kaikkonen toivottaa uudet alokkaat tervetulleeksi varusmiespalvelukseen: "He voivat turvallisesti saapua"

Keskustan puheenjohtaja näkee puolueen tarpeen uudistua: "Me ollaan nyt monen mielestä laimeita ja olemme tuottaneet pettymyksiä"

Keskustan puheenjohtaja ei muista omien vanhempiensa erosta mitään – "Haluan parisuhteen osaksi perhepolitiikkaa"