Keskustan ruotsinkielinen piiri kehottaa vaaliboikottiin – "Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia kuin paperilla" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan ruotsinkielinen piiri kehottaa vaaliboikottiin – "Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia kuin paperilla"

Ruotsinkielinen piirihallitus arvostelee puoluejohtoa vanhojen periaatteiden hylkäämisestä ja kehottaa puolueen kaksikielisiä jäseniä boikotoimaan kevään eduskuntavaaleja.
Keskustan ruotsinkielinen piiri kapinoi puolueen linjaa vastaan.

Keskustan ruotsinkielinen piirihallitus kehottaa puolueen kaksikielisiä jäseniä boikotoimaan kevään eduskuntavaaleja.

"Kaksikieliset jäsenet ovat sitä mieltä, että nykyinen puoluejohto on täysin luopunut vanhan keskustan ideologiasta, Santeri Alkion periaatteista, ja jättänyt pois maatalouden, maaseudun ja sosiaalipoliittisen puoluelinjan valvomisen, kunniatehtäviä jotka ovat aina vallinneet puolueessa", piirin puheenjohtaja Peter Knuts ja toiminnanjohtaja Peter Albäck soimaavat piirihallituksen lähettämässä tiedotteessa.

Knutsin ja Albäckin mukaan keskustan nykyjohto ajaa "kovaa, uusliberalistista oikeistopolitiikkaa".

"Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia muuta kuin paperilla."

Knuts ja Albäck kertovat varoittaneensa puoluejohtoa jo vuonna 2016 siitä, että uusi linja hajottaa puolueen ja johtaa vaalitappioon.

He kokevat, että ruotsinkielisen piirin puoluetuen lakkautus vuonna 2017 oli kosto kritiikistä.

Keskustan ruotsinkielinen piiri pitää "kohtalokkaana virheenä" myös kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen erottamista puolueesta.

"Juha Sipilä ja hänen uusliberaalinen tukiryhmä sekä Apollonkadun keskustan viherliberaalityöntekijät saavat nyt 14.4.2019 pidettävissä eduskuntavaaleissa korjata sen sadon jonka ovat itse kylväneet", tiedote päättyy.

Lue myös: Keskusta vastaa ruotsinkielisten arvosteluun: ohjelma on jäsenten tekemä

Lue lisää

Keskustan Kurvinen ei pyri puolueen puheenjohtajaksi

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni: "Elpymisrahasto ei ole optimaalinen"

Demokraatti: SDP:ltä varovaista tukea eläkeläisten verotuksen uudistamiselle

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen laskee: "Koronakriisin lasku on 133 euroa vuodessa"