POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Politiikka

Keskusta vastaa ruotsinkielisten arvosteluun: ohjelma on jäsenten tekemä

Puoluesihteeri muistuttaa, että vaaliboikotti kolahtaisi koko keskustan tärkeinä pitämiin asioihin.
Keskusta
Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Keskustan ruotsinkielinen piirihallitus kehottaa puolueen kaksikielisiä jäseniä boikotoimaan kevään eduskuntavaaleja ja arvostelee puoluejohtoa keskustan vanhan aatteen romuttamisesta.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen vastaa, että keskustan linja on pitkälti puoluevaltuuston ja -hallituksen tekemä ja lisäksi eduskuntaohjelmaa ovat olleet sen lisäksi tekemässä sadat muut jäsenet.

Ruotsinkielisen piirihallituksen tiedotteen mukaan keskustan nykyjohto ajaa kovaa, uusliberalistista oikeistopolitiikkaa eikä valvo maaseudun oikeuksia.

Pirkkalainen sanoo olevansa asiasta eri mieltä. Hänen mielestään keskustassa saa kyllä politiikan sisältöä arvostella ja puolue kannustaa laajaan keskusteluun asiasta. Ruotsinkielisen piirin arvostelu kuitenkin kohdistuu hänen mukaansa myös heitä itseään vastaan, koska ohjelma ja linja perustuvat koko puolueen linjaan, ei vain suppean johdon.

Ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Peter Knuts ja toiminnanjohtaja Peter Albäck arvioivat, että jos boikotti toteutuu, se voisi viedä keskustalta 2 000–3 000 ääntä ja viedä kansanedustajapaikan.

He kokevat, että ruotsinkielisen piirin puoluetuen lakkautus vuonna 2017 oli kosto vuoden 2016 esittämäänsä kritiikkiin. Lisäksi keskustan kotisivuilta ei löydy ruotsinkielistä tekstiä.

"Juha Sipilä ja hänen uusliberaalinen tukiryhmä sekä Apollonkadun keskustan viherliberaalityöntekijät saavat eduskuntavaaleissa korjata sen sadon jonka ovat itse kylväneet", piirihallituksen tiedote päättyy.

Lue myös:

Keskustan ruotsinkielinen piiri kehottaa vaaliboikottiin – "Nykypäivän keskusta ei enää valvo maaseudun oikeuksia kuin paperilla"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

Kalmari vastaa Pitkolle ja Keräselle

Markkinatalouden ärhäkkä unilukkari