Politiikka

SDP:n eduskuntavaaliehdokas lyttää punamultayhteistyön: "En pidä siitä, että resursseja ohjataan tehottomasti ympäri maata"

Muuramelainen eduskuntavaaliehdokas Jani Kokko kuoppaisi sote-uudistuksen ja niputtaisi pieniä kuntia yhteen vapaaehtoisuuteen pohjautuvilla kuntaliitoksilla.
Jukka Koivula
Keski-Suomen vaalipiirissä ehdolla eduskuntaan oleva Jani Kokko (sd.) ei kannata hallitusyhteistyötä keskustan eikä myöskään vasemmistoliiton suuntaan vaan hakeutuisi hallitukseen mieluummin kokoomuksen ja vihreiden kanssa.

Muuramen demareiden varapuheenjohtaja sekä eduskuntavaaliehdokas Jani Kokko kuoppaisi kokonaan maakuntamallin eikä myöskään löydä edellytyksiä punamultayhteistyölle, eli SDP:n ja keskustan varaan muodostettavalle hallituspohjalle.

"Maakuntapohjainen malli kaatuu jo ensinnäkin siihen, että meillä täytyisi olla selvästi vähemmän maakuntia kuin nyt esillä pidetty 18. Erityissairaanhoito vaatii riittävän väestöpohjan toimiakseen, joten olisi älytöntä, jos vaikkapa 70 000 asukkaan Keski-Pohjanmaa olisi oma alueensa", Kokko linjaa.

Kokko on sote-ratkaisussa eri linjoilla kuin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, joka on ilmaissut kannattavansa 18 sote-alueen mallia.

Eduskuntavaaliehdokas Kokko myös toivoo Suomen pienten kuntien yhdistymisiä vapaaehtoisilla kuntaliitoksilla.

"Nythän tietty puolue pyrkii säilyttämään valtansa noin 150 kaatuvassa kunnassa. En pidä siitä, että meidän maamme pieniä resursseja ohjataan tehottomasti ympäri maata", Kokko sanoo viitaten keskustaan.

Kokon mielestä kunnilla pitäisi olla täysi autonomia siinä, järjestävätkö ne palvelunsa itse, tekevätkö ne jonkinlaista yhteistyötä muiden kuntien kanssa vai ulkoistavatko kunnat kokonaan palvelunsa.

"Jos ja kun eräät kunnat eivät kykene huolehtimaan palveluistaan, pitäisi siellä katsoa peiliin ja tehdä tarvittavat johtopäätökset."

Kokko ei löydä yhteisiä tavoitteita keskustan kanssa, vaan haluaisi SDP:n hallituskumppaniksi mieluummin kokoomuksen.

"Jos katsotaan aktiivista Eurooppa-politiikkaa, perhevapaauudistusta sekä kaupunkialuepolitiikka, niin näissä asioissa näen paljon enemmän yhteistä kokoomuksen kanssa."

Kokko esitteli näkemyksiään eilen maanantaina Business Finlandin tilaisuudessa Jyväskylässä.

Lue lisää

SDP:n Lindtman muistuttaa perussuomalaisten väkivallalla flirttailevasta vaalivideosta ja ihmettelee: "Miksi PS ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia?"

SDP kasvaa nyt syömällä vihreitä

Tutkija laittaa republikaanien tappion Georgiassa Trumpin syyksi – "Monet etelän konservatiiveista eivät oikein tällaisesta näytöksestä pidä"

Politiikan vuotta ravistivat rikokset, ministeriero ja murhayritys – muistatko vielä nämä koronan varjoon jääneet kohut?