Politiikka

Putin: "Suomen ja Venäjän suhteet ovat kehittymässä hyvin"

Niinistö totesi, että arktisen alueen yhteistyö on sujunut hyvin ja kävisi malliksi muullekin maailmalle.
Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin Pietarissa tänään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen presidentin Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaaminen alkoi Pietarissa. Presidenttien kahdenvälinen tapaaminen järjestetään Pietarin arktisessa foorumissa. Putin toivotti Niinistön tervetulleeksi lyhyessä kuvaustilaisuudessa ja totesi, että maiden suhteet ovat kehittymässä hyvin.

"Tällä kertaa me tapaamme arktisen konferenssin puitteissa. Suomi on puheenjohtaja tässä (Arktisessa) neuvostossa ja on kahdessa vuodessa saanut aikaan huomattavat tulokset. Kahdenväliset suhteet ovat kehittymässä mainiosti", Putin sanoi.

Niinistö totesi, että arktisen alueen yhteistyö ja siihen liittyvät keskustelut ovat sujuneet hyvin ja kävisivät malliksi muullekin maailmalle.

"Luulen, että me olemme näiden vuosien aikana saaneet arktisen alueen maailmankartalle. Dialogi on sujunut hyvin. Ja todellakin maittemme kahdenväliset suhteet ovat hyvät naapuruussuhteet. Vierailin täällä eilen meidän konsulaatissamme, joka myöntää eniten viisumeita maailmassa konsulaateista", Niinistö sanoi.

Niinistö pitää myöhemmin tiistaina puheenvuoron foorumin pääistunnossa. Medialle Niinistö puhuu pääistunnon ja kahdenvälisen tapaamisen jälkeen.

Hän kevensi tunnelmaa vielä tapaamisen alun lehdistötilaisuudessa vitsailemalla Putinille turistien käytöksestä.

"Tuli mieleeni muutaman vuoden takaa sanasi, kun kerroin että Helsinkiin on tulossa paljon venäläisiä turisteja. Totesit, että toivottavasti he osaavat käyttäytyä. Toivottavasti suomalaiset ovat täällä osanneet käyttäytyä", Niinistö sanoi katsoen Putinia.

"He käyttäytyvät normaalisti, eli ottamisen jälkeen syövät kunnolla", Putin vastasi nauraen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee Suomessa ensi viikon keskiviikkona

Niinistö Putin-tapaamisesta: Keskustelujen painopiste siirtymässä Itämereltä arktiselle alueelle

Niinistön ohjelmassa pienpanimo ja museolaiva – presidentti vierailee Ahvenanmaalla