Politiikka

Politico-lehti listasi vaikutusvaltaisimmat mepit – Suomesta ainoana listalle pääsi Halla-aho

Halla-aho on valittu perussuomalaisten vuoden 2017 jakaantumisen johdosta.
Päivi Sivonen
Politico-lehti rankkaa Jussi Halla-ahon 40 vaikutusvaltaisimman mepin joukkoon.

EU-politiikkaa seuraava Politico-lehti listasi nykyisen Euroopan parlamentin vaikutusvaltaisimmat poliitikot. Suomalaismepeistä ainoana 40 joukkoon noteerattiin perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Listalle valittiin meppejä, joiden työ on muuttanut Eurooppaa, jotka ovat hallinneet keskustelua ja jotka ovat ohjanneet poliittisia virtauksia – hyvässä tai huonossa.

Lehti käyttää termiä: poliitikot, joilla on väliä. Listauksen kriteerinä on henkilöiden koko poliittinen työ. Meriitteihin kuuluu siis myös kotimaassa tehty politiikka.

Esimerkiksi listan ykkönen on italialainen Matteo Salvini, joka nosti oikeistopopulistisen puolueensa Italian hallitukseen. Toisena on Brexit-aktivisti, myös oikeistopopulistinen Nigel Farage.

Halla-aho on valittu perussuomalaisten vuoden 2017 jakaantumisen johdosta. Lehti katsoo Halla-ahon kääntäneen poliittiseen keskustaan ajautuneen puolueen takaisin oikealle.

109 Euroopan parlamentin mepeistä on luopunut paikastaan kuluvan kauden aikana. Neljä on valittu esimerkiksi pääministeriksi tai presidentiksi kotimaassaan. Listan 15. virolainen Kaja Kallas neuvottelee parhaillaan hallituksesta ja voi nousta pääministeriksi.

Osan meriitit ovat parlamentin jälkeiseltä ajalta.

Politicon juttu.

Juttua korjattu kello 20:03. Perussuomalaisten puolue jakautui vuonna 2017 eikä vuonna 2015.

Lue lisää

Väkivalta vaanii liian lähellä

Sanat ovat tekoja

Jäitä hattuun kuntavaalikentillä

Mitä mieltä Halla-aho, Orpo, Saarikko ja Ohisalo ovat susien metsästyksestä ja avohakkuista? Keskustelu kävi MT:n vaalipaneelissa kiihkeänä