Politiikka

Juha Sipilä: "Ilmastopoliittinen poseeraus vaarantaa vastuullisesti hoidettuihin, kasvaviin metsävaroihin perustuvan metsäteollisuuden uudet investoinnit "

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kritisoi MT:n vieraskolumnissaan muun muassa kilpailijapuolueiden metsälinjauksia.
Kimmo Haimi
Juha Sipilä toteaa kolumnissaan, että keskusta on usein yksin puolustanut kotimaista ruuantuotantoa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä muistuttelee MT:n vieraskolumnissaan kansaa omaa hallituskauttaan edeltävästä ajasta.

"Vaalien tuiskeessa näyttää unohtuneen, millaisessa tilanteessa olimme hallituksen aloittaessa neljä vuotta sitten. Työttömyysaste oli noussut 9,5 prosenttiin. Valtionvelka kasvoi huimaa vauhtia edellisen hallituksen leikkauksista ja verojen korotuksista huolimatta."

Hän toteaa, että kauden aikana saavutettu talouden kasvu, työllisyys ja julkisen talouden tasapaino eivät ole pysyviä saavutettuja etuja, vaan hyvin hauraita.

"Vaalikeskusteluissa vihreät ja vasemmisto lupaavat lisää menoja ja yrittäjyyttä jarruttavia veronkorotuksia. Työllisyyttä parantaneita – kieltämättä kipeitä – toimia halutaan perua."

Esimerkkinä Sipilä mainitsee metsätalouden. "Vastuullisesti hoidettuihin, kasvaviin metsävaroihin perustuvan metsäteollisuuden uudet investoinnit halutaan vaarantaa ilmastopoliittisella poseerauksella."

Kokomus saa Sipilältä moitteita halustaan palata sote-uudistuksessa kuntapohjaiseen alkutilanteeseen, joka jo edeltävällä kaudella todettiin mahdottomaksi.

Perussuomalaisia keskustan puheenjohtaja suomii uskottavan talousohjelman puutteesta.

"Puheet siitä, että vain muutamilla kaupunkiseudulla ja lähinnä näiden keskustoilla on tulevaisuuden mahdollisuuksia, tarkoittaa samalla, että muualla asuvien pitää muuttaa tai tyytyä pysyvästi heikompiin elämisen mahdollisuuksiin. Viitteet tällaisen kuilun vahvistumisesta ovat raastavia keskustalle ja minulle henkilökohtaisesti."

Sipilä myöntää, että erojen kasvua ei ole onnistuttu hillitsemään tarpeeksi, mutta epäilee, että ilman keskustan panosta maan eri osien kehityserot olisivat suurempia.

"Ei muilla puolueilla esimerkiksi ole ollut halua pitää huolta Kainuun kaivostoiminnan jatkumisesta tai metsäteollisuuden investointiedellytyksistä."

Lue Sipilän kolumni kokonaan tästä: Koko Suomen asialla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutissuomalainen: Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Kaikkonen ei aloittaisi heti ministerirulettia

Keskustan puheenjohtajakisasta voi lyödä myös vetoa: Kulmuni ja Kaikkonen ovat kertoimissa lähes tasoissa

Valtaosa ei edes kiukustu