Politiikka

Vihreät uskoo läpimenoihin myös aiemmin hiljaisissa vaalipiireissä

Viime aikojen kannatusmittauksissa vihreät on sijoittunut yleisesti sijalle viisi noin 12–13 prosentin kannatuksella.
Pekka Haaviston mielestä suhteellisen varmana voi pitää ainoastaan sitä, että nykyiset hallituspuolueet näyttävät kärsivän tappioita.

Vihreillä on näissä vaaleissa hyvät mahdollisuudet saada kansanedustaja myös sellaisissa vaalipiireissä, jossa läpimeno on aiemmin ollut lähinnä haave, arvioi puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Hyvää vaalityötä on tehty ja vihreän läpimurron mahdollisuuksia pohjustettu esimerkiksi Vaasassa, Porissa ja Lapissa, Haavisto sanoo STT:lle.

Kevään vaalitilaisuuksissa ihmiset ovat todella olleet liikkeellä, Haavisto kertoo. Helsingissä ehdolla olevan puheenjohtajan lauantai kuluu viime hetken kampanjatilaisuuksissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

"Väkeä on ollut liikkeellä enemmän kuin muistin mukaan aikaisemmin. Tämä koskee koko maata."

Haavisto pitää ihmisten uteliaisuutta "positiivisena merkkinä".

"Ennakkoäänestyksen vilkkauskin voi kertoa siitä, että äänestäjät etsivät muutosta ja haluavat reagoida tämän hetken tilanteeseen", Haavisto sanoo.

Vihreiden lopullista kannatusprosenttia tai edustajien määrää Haavisto ei kuitenkaan lähde arvailemaan. Viime aikojen kannatusmittauksissa vihreät on sijoittunut yleisesti sijalle viisi noin 12–13 prosentin kannatuksella.

Haaviston mielestä suhteellisen varmana voi pitää ainoastaan sitä, että nykyiset hallituspuolueet näyttävät kärsivän tappioita.

"Tämä on hyvin jännittävää. Hyvältä näyttää, kasvua tulee, nousua tulee, mutta mikä on se lopullinen, sitä en osaa tässä sanoa", Haavisto pyörittelee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rahkosen yliö kuin vihreiden mainos

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö ennustaa: Vihreät nousee suurimmaksi puolueeksi ja Pekka Haavistosta tulee seuraava presidentti

Vihreät noussee lähivuosina suurimmaksi