Politiikka

Sipilä: Minulle vakuutettiin, että eduskunta on kaiken tiedon saanut

"On aivan selvä ohjeistus hallituksessa, että eduskunnan tiedonsaantioikeus on rajaton ja sitä kunnioitetaan viimeiseen saakka."
Juha Sipilä kampanjoi Oulussa tänään. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kuittaa viime päivinä esiin nousseet epäselvyydet sote-uudistuksen valmistelussa ja arviot mahdollisesta poliittisesta ohjauksesta "vaalikeskustelu-sarjana".

"On aivan selvä ohjeistus hallituksessa, että eduskunnan tiedonsaantioikeus on rajaton ja sitä kunnioitetaan viimeiseen saakka. Ohjeistuksessa ei ole pienintäkään tinkimisen varaa tai mitään ongelmaa", Sipilä sanoo STT:lle.

Perjantaina Helsingin Sanomat kertoi, että valtiovarainministeriön virkamiehet olisivat sote-uudistuksen loppumetreillä tietoisesti pimittäneet eduskunnalta tiedot 210 miljoonan euron epäselvyydestä maatalousyrittäjien lomituksen ja maahanmuuttajien kotouttamiskorvausten rahoituksessa. Ministeriö torjui tiedot.

"Nopeasti kysyin virkamiehiltä, että mistä tässä on kysymys ja minulle vakuutettiin, että eduskunta on kaiken tiedon saanut", Sipilä sanoo.

Sipilä sanoo pitävänsä erikoisena sitä, että toimittajat ovat kysyneet häneltä esimerkiksi virkamiesten välillä liikkuneista sähköposteista.

"Eihän minulla voi olla mitään tietoa virkamiesten välisistä sähköposteista. Muuta kuin se, että eduskunnalle pitää antaa kaikki tieto."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtaosa ei edes kiukustu

Keskustan vaalitappio

Kulmuni mukaan keskustan puheenjohtajakisaan