Politiikka

Ensi kertaa eduskuntaan pyrkivä Tommi Lunttila: "Maaseudulle tarvitaan uusia yrittäjiä"

Äänekoskelainen MTK-vaikuttaja ja maanviljelijä arvioi ennen ennakkoäänten julkistamista, että vaali-illasta on tulossa jännittävä ja puolueiden välisestä kisasta tiukka. Maaseudun Tulevaisuus seuraa tiiviisti vaali-illan tapahtumia. Kello 21 käynnistyy MT:n vaalistudio.
Petteri Kivimäki
Kokoomuksen äänekoskelainen eduskuntavaaliehdokas, viljelijä Tommi Lunttila arvioi, että puolueiden välisestä kisasta viimeisistä kansanedustajien paikoista tulee tiukka niin Keski-Suomessa kuin valtakunnallisestikin.

Äänekoskelainen MTK-vaikuttaja ja maanviljelijä Tommi Lunttila (kok.) päätti viime syksynä asettua eduskuntavaaliehdokkaaksi.

"Minua on itse asiassa pyydetty ehdolle kaikkiin eduskuntavaaleihin jo vuodesta 1999 lähtien. Silloin 23-vuotiaana koin, että täytyy kartuttaa ensin lisää elämänkokemusta", nyt 43-vuotias viljelijä kertoo.

Lunttila toimi kuuden vuoden ajan MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajana. Kun pesti päättyi viime vuonna, hän alkoi harkita tosissaan eduskuntavaaliehdokkuutta.

"Koin, että tällaista MTK:n luottamustoimea ja kansanedustajuutta ei pitäisi sotkea toisiinsa, koska siinä on olemassa selkeä eturistiriita."

Lunttila on profiloitunut kampanjassaan maa- ja metsätalouden sekä työnteon ja yrittäjyyden kysymyksillä.

"Kun olen kiertänyt kampanjoimassa Jyväskylän ulkopuolella ympäri Keski-Suomen maaseutua, nousee monessa paikassa esiin huoli palveluista. Ihmiset maaseudulla ovat huolissaan siitä, että kuka jatkaisi kauppaa tai miten postipalvelut hoidettaisiin", Lunttila sanoo.

"Avainkysymys maaseutualueiden hyvinvoinnin kannalta on, että sinne tarvitaan kipeästi uusia yrittäjiä. Kaiken veropolitiikan täytyy tukea työtä ja yrittämistä eikä tukahduttaa sitä", Lunttila painottaa.

"Olen kuunnellut huolestuneena SDP:n Antti Rinteen veropuheita tässä vaalien alla", hän jatkaa.

Lunttila kertoo kampanjan olleen hänelle myönteinen kokemus.

"Olen saanut koottua ympärilleni hyvän porukan, ja tämä kampanjointi on ollut oikeastaan todella hauskaa. Positiivisin yllätys kuitenkin on ollut, että joka ikisessä keskisuomalaisten äänestäjien kanssa käymässäni keskustelussa maatalouden merkitys ja tärkeys on tunnustettu", hän kertoo.

Tommi Lunttila tavoitettiin MT:n haastatteluun Jyväskylästä Harry´s Pub -anniskeluravintolasta, jossa Keski-Suomen kokoomus viettää vaalivalvojaisiaan.

"Tilanne on kutkuttava ja vaali-illasta tulee varmasti todella jännittävä. Puolueiden kisa viimeisistä kansanedustajien paikoista on varmasti tiukka niin koko maassa kuin täällä Keski-Suomessakin."

Maaseudun Tulevaisuus seuraa vaali-illan tapahtumia tiiviisti.

MT:n vaalistudio käynnistyy lehden verkkosivuilla kello 21 alkaen.

Suorassa verkkolähetyksessä vaalitulosta analysoivat veteraanipoliitikko Sirkka-Liisa Anttila ja Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen. Lähetyksen juontavat MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen ja kolumnisti Pekka Ervasti.

Lue lisää