Politiikka

Demarit kärjessä ensimmäisten laskettujen äänien perusteella – osa ennakkoäänistä edelleen laskematta

Erityisesti keskusta on häviämässä paikkoja.
SDP on saanut isoimman osuuden kello kahdeksaan mennessä lasketuista ennakkoäänistä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP on saanut isoimman osuuden kello kahdeksaan mennessä lasketuista ennakkoäänistä. Kello kahdeksan laskentatilanteessa puolueella oli 18,9 prosenttia äänistä. Oikeusrekisterikeskuksen puoli kahdeksan jälkeen antaman arvion mukaan satojatuhansia ennakkoääniä on edelleen laskematta.

Kokoomuksen osuus tähän mennessä lasketuista ennakkoäänistä on 17,2 prosenttia, keskustan 15,4 ja perussuomalaisten 15,1 prosenttia.

Vihreät on saanut tähän mennessä lasketuista äänistä 11,4 prosenttia ja vasemmistoliitto 8,9 prosenttia. Kristillisdemokraattien osuus on 4,3 prosenttia ja RKP:n4prosenttia.

Puolueiden osuudet äänistä elävät vielä laskennan edetessä. Vaalihuoneistot menivät kiinni tänään kello 20.

Tähän mennessä lasketut ennakkoäänet ovat tuomassa SDP:lle vaalivoittoa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Ennakkoäänten perusteella SDP olisi nousemassa keskustan ohi vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi.

Kaakkois-Suomen toiseksi suurimman puolueen tittelissä ovat ennakkoäänten perusteella kiinni tasaisesti keskusta ja kokoomus. Perussuomalaiset on tässä vaiheessa neljäntenä.

Vihreät on ennakkoäänten perusteella noussut kokoomusta suuremmaksi Helsingissä. Vihreät oli saamassa seitsemän paikkaa, kaksi nykyistä enemmän. Kokoomus oli säilyttämässä kuusi paikkaansa.

Vasemmistoliitto oli saamassa kolme paikkaa, yhden aiempaa enemmän. SDP oli saamassa kolme paikkaa ja menettämässä yhden. Perussuomalaisille oli luvassa kaksi paikkaa, menettäen yhden.

Keskusta ei ollut ennakkoäänten perusteella saamassa edustajaa pääkaupungissa.

Kokoomus on ensimmäisten tulosten perusteella johdossa Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla. Kokoomus on saanut 21,4 prosenttia tähän mennessä lasketuista äänistä. Toiseksi eniten ääniä on sosiaalidemokraateilla (19,1 prosenttia) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (13,7 prosenttia).

Äänistä on tässä vaiheessa laskettu Uudellamaalla 18,8 prosenttia. Vaalipiiristä valitaan 36 kansanedustajaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskustan puheenjohtajakisa käynnistyy hitaasti

Mikko Kärnä: "Timo Harakka puhui medialle p*skaa yrittäjävähennyksestä"

Keskustan Kurvinen: "Demarit ja kokoomus hierovat hallitusta nyt tosissaan – sinipunahallituksesta kärsivät eniten ne, joilla ei ole etujärjestöjä"