Politiikka

Juha Sipilä: En ilmoittaudu vielä oppositioon

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei uskalla vielä tuulettaa vaalivoittoa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi, ettei ilmoittaudu vielä oppositioon. Hänen mukaansa viimeiset paikat vaalipiireissä voivat ratkaista aika paljon, joten tilanne voi kolmen ensimmäisen puolueen osalta vielä muuttua aika paljon.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei uskalla vielä tuulettaa vaalivoittoa, sillä ääniä on vielä laskematta niin paljon. Ylen ennuste povaa SDP:lle suurimman puolueen paikkaa, mutta Rinne sanoo, että tilanne voi vielä muuttua.

Kokoomuksen Petteri Orpo ennakoi hallituksen muodostamisesta haasteellista, koska yhdelläkään puolueella ei ole kovin vahvaa mandaattia. Orpon mukaan hallitusohjelma ja -neuvottelut ratkaisevat sen, millainen kokoonpano hallitukseen tulee.

Keskustan Juha Sipilä myönsi jälleen tuloksen olevan suuri tappio puolueelle, mutta ei ilmoittautunut vielä oppositioon.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa tunnelma on katossa, kun ääntenlasku etenee. Vaalivalvojaisiin saapuneet ihmiset hurrasivat riehakkaasti, kun ennen kymmentä puolue oli ennusteen mukaan saamassa 38 paikkaa eduskuntaan. Huuto oli riehakasta myös silloin, kun sinisten povattiin jäävän ulos eduskunnasta.

Vaalivalvojaisissa oleva perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kuvaili tunnelmaansa mahtavaksi. Hänen mukaansa perussuomalaiset ovat tulleet puoluekartalle muuttamaan Suomea.

Huhtasaaren mukaan perussuomalaiset on mielellään mukana hallitusneuvotteluissa, ja lähtee niihin asiapohjalta. Huhtasaaren mukaan hänellä ei ole mielessään mitään ministeripestiä, joka häntä kiinnostaisi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uudet kansanedustajat aloittavat työnsä: "Todella jännittävää, tiukka aikataulu ja ohjelmaa on paljon"

Halla-aho jatkaa meppinä kautensa loppuun saakka, aloittaa kansanedustajana vasta heinäkuussa

Uutistausta: Miksi keskusta romahti?