Politiikka

SDP:stä suurin puolue – PS:n Jussi Halla-aho hallituksen muodostamisesta: "Pallo on nyt siellä päässä kenttää"

"Nyt kannattaa itse kunkin nukkua vähintään yhden yön yli."
Kari Salonen
Voittajafiilis. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho myönsi, että vaalitulos ylitti puolueen kaikki odotukset.

"Nyt olemme kakkosia. En jaksa enää sitä jännittää nouseeko tästä, sillä tulos tällaisenakin ylittää rehellisesti sanoen meidän kaikki odotuksemme – ja varmaan kilpailijoidemme pahimmat painajaiset", vastasi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho MT:lle PS:n vaalivalvojaisissa.

Äänistä oli tuolloin laskettu noin 98 prosenttia ja perussuomalaiset olivat kahden prosenttiyksiön kymmenyksen enää jäljessä kärjessä olevaa SDP:tä

SDP:n paikkaluvuksi ennustettiin 40:ää ja perussuomalaisille 39. Kokoomus oli kolmantena 38:lla kansanedustajan paikalla.

Mestari Halla-aho oli Helsingin Apollo-yökerhon ylivoimaisesti suosituin henkilö puolueensa valvojaisissa. Onnittelijoita ja samaan kuvaan pyrkiviä riitti jonoksi saakka.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

"Kuten puheessanikin sanoin, nyt kannattaa itse kunkin nukkua vähintään yhden yön yli. Meillä on huomenna (maanantaina) ja ylihuomenna puolueen johto, puheenjohtajisto ja puoluehallitus koolla. Sitten pureskellaan tarkkaan vaalitulos eri puolilla Suomea. Katsotaan, mitä tällä tuloksella tehdään."

Vaalien alla perussuomalaisia vierastettiin hallituskumppanina. Perussuomalaisten Halla-aho sanoo osaltaan pitävänsä ovia auki joka suuntaan.

"Olemme tehneet kaikissa yhteyksissä sanoneet, että olemme valmiit yhteistyöhön kaikkien kanssa. Muilla (puolueilla) tuntuu olevan jonkinlaista epäilystä sen asia suhteen. Pallo on nyt siellä päässä kenttää."

Maaseudun Tulevaisuus kysyi vaalien alla puolueiden puheenjohtajilta, mikä on heidän erikoistarjouksensa maaseudulle. Onko PS:llä nyt uutta tarjousta maaseudulle?

"Erikoistarjouksemme maaseudulle on, että asumisen ja liikkumisen hinta tulee pitää sellaisena, että ihmisillä on tosiasiallinen mahdollisuus asua maaseudulla."

Halla-aho muistaa ottaa myös tieverkoston ylläpidon esiin valtion perustoimintana – "kun taas monet muut asiat eivät kuulu valtion perusfunktioihin."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halla-aho ja Rinne tapasivat Kultarannassa: "Tässä ei käydä mitään hyvän ja pimeyden voimien välistä kamppailua"

Maahanmuuttovastainen äärioikeisto muodosti uuden ryhmän EU-parlamenttiin – Venäjä-pakotteet jakavat ryhmän sisäisiä kantoja

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset suosituin puolue ja sen etumatka kasvaa