Politiikka

Tunnettuja julkisuuden nimiä pääsi eduskuntaan

Painija Marko Asell, Pirkka-Pekka Petelius ja "Brother Christmas" Ari Koponen pääsivät läpi, Janina Fry ja Tarja Smura jäivät rannalle.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on vihreiden uusi kansanedustaja. Vieressä puoliso Erika Skön.

Eduskuntavaaleissa Arkadianmäelle kurotti useampi julkisuudesta tuttu ehdokas. Uudeltamaalta läpi menivät muun muassa näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) ja Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmona tunnettu Ari Koponen (ps.).

Kirjailija-poliisi Marko Kilpi (kok.) meni läpi Savo-Karjalasta ja painin olympiamitalisti Marko Asell Pirkanmaalta.

Petelius sai Uudellamaalla yli 6 000 ääntä, Asell (sd.) Pirkanmaalla yli 7 000 ääntä ja Kilpi (kok.) Savo-Karjalassa yli 9 000 ääntä. Koposen äänipotti oli yli 5 000 ääntä.

Asell on ollut aiemminkin kansanedustajana, vuosina 2007–2011.

Keskustasta olivat ehdolla muun muassa television kiinteistökuningattarena tunnettu Kaisa Liski, vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura ja Suomen ex-euroviisuedustajan, Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen basisti Sami Helle. Kukaan heistä ei päässyt eduskuntaan.

Vihreiden ehdokkaista kirjailija Katariina Souri, toimittaja Rauli Virtanen ja muusikko Mikki Kauste ovat myös eduskunnan ulkopuolella.

Paikkaan jäi matkaa myös malli Janina Fryllä (r.), ex-kiekkoilija Sean Bergenheimilla (r.) ja rap-artisti Heikki Kuulalla (vas.). Samoin Liike Nytin Joel Harkimo ja kokoomuksen Lotta Backlund jäivät ilman paikkaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Demokraatti: Pirkka-Pekka Petelius lopettaa Luontoillassa

Uudet kansanedustajat aloittavat työnsä: "Todella jännittävää, tiukka aikataulu ja ohjelmaa on paljon"

Halla-aho jatkaa meppinä kautensa loppuun saakka, aloittaa kansanedustajana vasta heinäkuussa