Politiikka

24-vuotias Riikka Karppinen sai Lapissa toiseksi eniten ääniä, mutta jäi rannalle seitsemän äänen erolla

Vihreiden Riikka Karppinen Sodankylästä sai enemmän ääniä kuin esimerkiksi Mikko Kärnä. Vaalimatematiikka ei kuitenkaan ollut hänen puolellaan.
Vihreät
Viiankiaavan puolustaja ja reservin kersantti Riikka Karppinen jäi niukasti ilman paikkaa eduskunnassa, vaikka sai toiseksi eniten ääniä vaalipiirissään.

Vihreiden ääniharava, 7 814 ääntä Lapin vaalipiirissä kahminut 24-vuotias Riikka Karppinen jäi vaalimatematiikan vuoksi ilman paikkaa eduskunnassa, vaikka sai vaalipiirissään toiseksi eniten ääniä keskustan Katri Kulmunin jälkeen.

Eduskuntavaaleissa ensi kertaa ehdolla ollut Karppinen peittosi äänimäärällään muun muassa keskustan Mikko Kärnän sekä SDP:n Johanna Ojala-Niemelän, joilla on jo kansanedustajakokemusta.

Vihreät lähes nelinkertaisti äänipottinsa Lapissa, mutta 9 705 ääntä ei aivan riittänyt paikkaan.

Tiedossa on kuitenkin tarkistuslaskenta. Karppisen vertailuluku jäi vain seitsemän äänen päähän keskustan Markus Lohen vertailuluvusta 9 712.

Karppinen on Sodankylän kunnanvaltuutettu, opiskelija ja järjestösihteeri. Hän sai puolueessaan valtakunnallisesti kolmanneksi eniten ääniä Pekka Haaviston ja Maria Ohisalon jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vihreä Riikka Karppinen nousi 18-vuotiaana Sodankylän valtuustoon: "Vetoaminen ikään tai kokemattomuuteen alkaa olla viimeisiä argumentteja ennen tappion myöntämistä"

Vihreiden varapuheenjohtaja ja reservin kersantti ei sovi politiikan lokeroihin – Riikka Karppinen hankki metsästyskortin ja karhunkaatoluvan 10-vuotiaana

Sakari Koutin mukaan vihreät ovat myös yrittäjän puolue