Politiikka

MT:n päätoimittaja Kemppainen EU-vaaliehdokkaaksi

Päätoimittajan tehtävää hoitaa pitkäaikainen toimituspäällikkö Jussi Martikainen.
Jaana Kankaanpää, Markku Vuorikari
Jouni Kemppaisen (kuvassa vasemmalla) virkavapaan ajan Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajan tehtävää hoitaa Jussi Martikainen (kuvassa oikealla).

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen jää virkavapaalle. Kemppainen lähtee sitoutumattomaksi eurovaaliehdokkaaksi Suomen Keskustan listalle.

Samalla Kemppainen jää tarvittavan pitkäksi aikaa sivuun MT:n johdosta. Viestilehtien hallintoneuvosto käsitteli asiaa maanantaina. Kemppaista sijaistaa lehden pitkäaikainen toimituspäällikkö Jussi Martikainen 16.4. alkaen.

”Kemppaisen eurovaalien yli kestävä virkavapaus ei vaikuta Maaseudun Tulevaisuuden linjaan. Kerromme maaseudun kannalta keskeiset uutiset, kuten aina. Seuraamme Kemppaisen kampanjaa samaan tapaan kuin muidenkin maaseudun kannalta kiinnostavien ehdokkaiden kampanjointia. Toivotamme Jounille onnea matkaan”, Martikainen linjaa.

Kemppainen perustelee päätöstään halullaan puolustaa maaseutua.

”Olemme Maaseudun Tulevaisuudessa tehneet väkevää työtä maakuntien ihmisten ja elinkeinojen puolustamiseksi. Tätä painotti myös pääministeri Juha Sipilä, kun hän reilu viikko sitten soitti ja pyysi eurovaaliehdokkaaksi puolueensa listalle.”

Sipilän eroilmoitus tiistaina päivällä ei vaikuta Kemppaisen päätökseen.

”Mietin tarkasti asiaa. Huoleni on se, että maakunnat ovat yhä pahemmin jäämässä sivuun päätöksenteon ytimestä. EU on tässä suhteessa keskeinen, ja kun myös lehden omistaja tuki päätöstäni, päätin lähteä sitoutumattomana keskustan listalle”, Kemppainen perustelee päätöstään.

”Kannatan vahvaa ja vastuullista Euroopan unionia tilanteessa, jossa brexit ja populistien nousu kaikkialla Euroopassa horjuttavat sitä”, hän sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vihreät saivat lisäpaikan ja bonuspaikan Euroopan parlamenttiin – keskustan Elsi Katainen jännitti omansa puolesta loppumetreille asti

Europarlamenttiin nousemassa kuusi uutta suomalaismeppiä, kun äänistä laskettu noin puolet

Eurovaaliehdokas Jouni Kemppainen: "Olen tyytyväinen, että Euroopan ja Suomen tasolla populismin kannatus on heikkenemässä"