Politiikka

Annika Saarikko ei lähde kisaamaan keskustan puheenjohtajan paikasta

Saarikko kertoo Suomenmaan blogissa kokevansa, että pikkulapsiarkeen olisi liian vaativaa yhdistää politiikan ykköstason tehtävää.
Lari Lievonen
Annika Saarikko sai eduskuntavaaleissa 9 390 ääntä.

Annika Saarikko ei ole käytettävissä keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hän kertoo asiasta Suomenmaan blogissaan.

"Keskustan puheenjohtajuus tällaisena yhteiskunnallisena murrosaikana yhdistettynä perhetilanteeseeni on niin valtava vastuu, etten voisi sitä sataprosenttisesti nyt kantaa. Toisenlaisessa elämäntilanteessa pohdintani olisi kenties kallistunut toisin", Saarikko kirjoittaa.

Saarikko odottaa toista lastaan. Laskettu aika on syyskuun puolivälissä.

"Juuri nyt omassa elämässäni koen, että pikkulapsiarkeeni – niin mahtavaa kun se onkin – olisi liian vaativaa yhdistää politiikan ykköstason tehtävää, jonka perimmäinen tarkoitus on johdattaa puolue kohti uutta nousua ja henkilökohtaisesti samalla pyrkiä maan pääministeriksi", Saarikko kirjoittaa blogissa.

Hän pyytää ymmärrystä ratkaisulleen.

"Minulle 2020-luvun tasa-arvo merkitsee sitä, että naisella on vapaus toimia kuten haluaa ja toimia vielä siten, ettei tulisi valinnoistaan arvostelluksi tai kyseenalaistetuksi – tai peräti mitätöidyksi."

Saarikko aloitti juuri kolmannen kautensa kansanedustajana. Hän sai eduskuntavaaleissa 9 390 ääntä Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Sipilän hallituksessa Saarikko toimi perhe- ja peruspalveluministerinä. Salkku vaihtui kesken kauden Juha Rehulalta Saarikolle hänen toiveestaan. Keskustan varapuheenjohtajana hän toimi 2010–2016.

Ylimääräinen puoluekokous valitsee keskustalle uuden puheenjohtajan 7. syyskuuta.

Antti Kaikkonen on kertonut harkitsevansa ehdokkuuttaan puheenjohtajaksi, jos kannatusta on.

Turkulaista Saarikkoa on pidetty jo pitkään Juha Sipilän todennäköisimpänä seuraajana.

Lue lisää:

Toimituspäällikön kommentti: Naiset valtaavat pian puolueiden ykköspaikat

MT-Analyysi: Kulisseissa kuiskitaan jo Sipilän ja Orpon seuraajista

Lue lisää