Politiikka

Järjestöjohtaja Antti Palola toivoo demareita hallitukseen, mutta ei sulkisi perussuomalaisiakaan oitis pois

STTK:n puheenjohtaja haluaa pitää kolmikannan yhä työkalupakissa.
Jarkko Sirkiä
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola povaa Suomeen vaikeita hallitusneuvotteluita.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toivoo, että palkansaajan ääni kuuluisi seuraavan hallituksen ohjelmassa paremmin kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa.

Toimihenkilökeskusjärjestöä johtava Palola haluaa demarit seuraavaan hallitukseen, koska puolue pystyy rakentavaan vuoropuheluun myös palkansaajapuolen kanssa.

"Meillä on edessä isoja rakenteellisia uudistuksia, jotka vaikuttavat myös työelämää koskevaan lainsäädäntöön. On tärkeää, että hallituksessa on mukana puolue, jolla on kokemusta ja osaamista työelämän asioista", Antti Palola sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

STTK:n puheenjohtajan mukaan Sipilän hallituksen alkutaivalta hankaloitti kokemattomuus. Ei osattu toimia työmarkkinajärjestöjen kanssa.

"Kolmikanta ei ole itsetarkoitus, mutta oikein käytettynä se on väline hyvässä lainsäädäntötyössä. Tällä hallituskaudella kolmikantaa vaivasi kova kiire ja voimakas poliittinen ohjaus. Myös hallinnon virkamiehet olivat aika lujilla."

Antti Palolan mielestä perussuomalaisia ei kannata suoraan sulkea oppositioon ennen kuin hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on esittänyt kysymyksensä.

"En näe viisaana, että jo ennakolta suljetaan joku ryhmä pois. Demokratiaan kuuluu, että kansa on äänensä antanut ja kansa on puhunut. Sen pohjalta täytyy muodostaa hallitusta."

Palola on tyytyväinen, että äänestysprosentti kääntyi eduskuntavaaleissa nousuun ja Arkadianmäelle valittiin ennätysmäärä naisia. STTK:n jäsenkenttä on hyvin naisvaltainen.

STTK nähdään joidenkin mielikuvissa SDP:n käsikassarana. Järjestön tutkimuksen mukaan STTK:n jäsenistö kannattaa varsin tasaisesti neljää suurinta puoluetta.

"STTK on puoluepoliittisesti riippumaton, omalla työllään toimeentulevan ja asiansa hoitavan ihmisen asialla. Jos asemoituisin jonkun puolueen asialle, en olisi kovin kauaa STTK:n puheenjohtaja."

Lue lisää