Politiikka

Sampo Terho on jättämässä valtakunnanpolitiikan: "Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin"

Terho ei pyri jatkokaudelle sinisten puheenjohtajaksi.
Sampo Terho kertoo vetäytyvänsä päivänpolitiikasta, kun toimitusministeristön ministerin tehtävät on hoidettu. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ei aio pyrkiä jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. Terho kertoo asiasta blogissaan.

Terho ei ole ehdolla eurovaaleissa, ja hänen eduskuntauransa katkesi vaaleissa.

"Eduskuntavaalien tulos oli sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun. Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin", Terho kirjoittaa.

Hän kertoo, että puolueen eurovaalikampanjaa vetää sen varapuheenjohtaja Tiina Ahva. Ahva on ehdolla vaaleissa.

Blogissaan Terho kirjoittaa, että tämä käytännössä tarkoittaa, että hän vetäytyy päivänpolitiikasta kun toimitusministeristön ministerin tehtävät on hoidettu loppuun. Helsingin kaupunginvaltuustosta hän kuitenkin jatkaa.

Terho sanoo, ettei hänellä ei vielä ole valmiita tulevaisuudensuunnitelmia.

Sinisinten johtohahmoista ainakin Jussi Niinistö, Timo Soini ja Simon Elo ovat jo aiemmin ilmoittaneet, etteivät asetu ehdolle eurovaaleissa.

Perussuomalaisista irtaantunut puolue koki rökäletappion eduskuntavaaleissa eikä saanut yhtäkään ehdokasta läpi. Ilman eduskuntaan valittuja edustajia puoluetukeakaan ei heru – sinsiset eivät sitä tosin ole tähänkään mennessä saaneet.

Huhtikuun puolivälissä Terho sanoi, että puolueen toimintaa ei olla lopettamassa.

"Meillähän on kaupungin- ja kunnanvaltuutettuja pitkin maan, eikä mitään tällaista esitystä ole edes käsitelty tänään", Terho sanoi silloin.

Sinisten ministereille voivat juosta vielä pitkään kymppitonnin ministeripalkkiot, jos syheröisiksi povattujen hallitusneuvottelujen myötä toimitusministeristö jatkaa pitkäänkin.

Eronnut Juha Sipilän (kesk.) hallitus jatkaa toimitusministeristönä niin kauan, kunnes uusi hallitus on saatu aikaan. Sinisillä on toimitusministeristössä viisi ministerisalkkua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lännen Media: Simon Elo eroaa sinisistä – jatkaa Espoon valtuustossa

Timo Soini valotti jatkosuunnitelmiaan: Aikoo kirjoittaa kirjan populismista – "Mikä heitä riivaa?"

Sinisten puoluesihteeri vetäytyi EU-vaaleista