Politiikka

MT avaa EU-vaalikoneen ehdokkaille vielä viikoksi

Vaalikonekutsu tavoitti osan ehdokkaista liian myöhään.
Jukka Pasonen

Eurovaaliehdokkaat saavat lisäaikaa ensi viikon tiistaihin saakka vastata tai täydentää vastauksiaan Maaseudun Tulevaisuuden eurovaalikoneessa. Syynä lisäaikaan on, että osa ehdokkaista ei saanut vastauslinkkiä kysymyksiin tai saivat sen vasta viime tipassa.

”Osalla puolueista kutsu vaalikoneeseen oli hautautunut puoluetoimistoihin eikä päätynyt ehdokkaille. Katsoimme sekä ehdokkaiden että äänestäjien kannalta reilummaksi, että kaikki halukkaat pääsevät vastaamaan”, MT:n verkkotuottaja Henrik Hohteri perustelee päätöstä.

MT:n eurovaalikone avautui yleisölle 2.5. Samalla sulkeutui ehdokkaiden vastausmahdollisuus. Vastauksensa jätti reilut kaksi kolmasosaa ehdokkaista.

”Mietimme tätä myös oman uutistyömme kannalta. Omaan vaalikoneeseen liittyvä uutisointi jäisi sisällöiltään vajaaksi, elleivät kaikki halukkaat ehdokkaat olisi mukana”, sanoo MT:n vt. päätoimittaja Jussi Martikainen.

Vaalikone toimii yleisölle normaalisti. Ehdokkaiden vastauksille aikaa on nyt tiistaiaamuun 14.5. kello 8 saakka.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaismepit eivät halua EU:lle yhteisiä metsäsääntöjä – "Tiedän, miten paljon suomalainen metsätalous ja metsänhoito kärsisivät"

Tästä asiasta eurovaaliehdokkaat ovat lähes yksimielisiä: Ruuan laatua ei saa polkea tuonnilla

Onko bensa- ja dieselautoilla tulevaisuutta? Vihreät ja vasemmisto kannattavat kieltoa, muut porkkanaa