Politiikka

Keskustan Kurvinen: "Demarit ja kokoomus hierovat hallitusta nyt tosissaan – sinipunahallituksesta kärsivät eniten ne, joilla ei ole etujärjestöjä"

Antti Kurvinen kuvailee keskustan olevan nyt odottavalla kannalla.
Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt
Kauhavalainen Antti Kurvinen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015.

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen kertoo, että puolue on hallitusneuvotteluiden osalta odottavalla kannalla.

"Meillä on keskustassa ollut koko ajan se kanta, että hallituksen muodostaminen on vaalivoittajien asia. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä keskustelivat asiasta hallitustunnustelija Antti Rinteen (SDP) kanssa sunnuntaina."

Kurvinen kuvailee, että "demarit ja kokoomus hierovat hallitusta tosissaan". Hallitusneuvottelujen taustalla vaikuttavat isot kaupungit, isot ammattiliitot ja isot yritykset.

"Sinipunahallituksesta kärsivät eniten ne, joilla ei ole etujärjestöjä. Silloin ääneen pääsevät ay-liike ja suuret korporaatiot. Keskusta on myös ainoa puolue, joka on valmis todella laittamaan itsensä maaseudulla asuvien puolesta."

Keskustan kannatus romahti eduskuntavaaleissa. Opposition valitseminen on Kurvisen mukaan liian helppo lääke äänestäjäpulaan, vaikka puolueen kehittäminen oppositiossa onkin helpompaa.

"Alkiolainen aate on tuotava tähän aikaan ja siitä on rakennettava kova pohja, oli keskusta sitten oppositiossa tai hallituksessa."

Seuraava etappi on huomenna kello 11.30, jolloin Rinne aikoo kertoa puolueet, jotka aloittavat hallitusneuvottelut. Yllättyisikö Kurvinen jos keskusta päätyisi kuitenkin hallitukseen?

"Kaikenlaista politiikassa tapahtuu."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikkonen ilmoittautui kisaan

HS: Erityisesti hiertää talous – keskustan kannattajat suhtautuvat hallitukseen kielteisemmin kuin SDP:n, vihreiden tai vasemmiston

SDP valitsi valtiosihteereitä ja Rinne erityisavustajia – Pilvi Torstista on tulossa työministeri Harakan valtiosihteeri