Politiikka

Kommentti: Onnea Vaasa!

Yksi voittaja on jo varma, kun Antti Rinteen hallitus aloittaa työnsä: Vaasa ja sen keskussairaala.
Jaana Kankaanpää
Antti Kantola

Antti Rinteen pääministerikaudella Vaasan keskussairaala saa laajan päivystyksen, jota Juha Sipilän (kesk.) johtama hallitus ei sille suonut.

Sipilän hallitus rajasi laajan päivystyksen 12 keskussairaalalle. Vaasa ei päässyt valittujen joukkoon.

Jos hallitusneuvotteluissa nyt mukana oleva RKP ja sen pietarsaarelainen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson saisivat valita vain yhden asian, jonka Rinteen hallitus toteuttaa, se todennäköisesti olisi laaja päivystys Vaasan keskussairaalalle.

Leppäkerttupuolueen urakkaa helpottaa, että tuleva pääministeri on sen kanssa tismalleen samaa mieltä.

Eduskuntavaalikampanjan tilaisuudessaan Vaasan Rewell Centerissä Rinne sai vaasalaiset villeihin aplodeihin julistaessaan (lainaus Pohjalaisen uutisesta 6.4.2019):

"Mikäli sosiaalidemokraatit ovat seuraavassa hallituksessa, Vaasan keskussairaalasta tulee laajan päivystyksen sairaala."

"Tämä on sitten lupaus", Rinne vielä vahvisti Pohjalaisen mukaan.

Sipilän hallituksen Vaasalle kielteinen keskussairaalapäätös lienee ollut suurin syy siihen, että kansanedustaja Susanna Koski (kok.) putosi eduskunnasta kevään vaaleissa.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Koski pysyi hallitusrintamassa, kun eduskunta äänesti sairaalapäivystystä koskevasta asetuksesta vuonna 2016. Koski ei puoltanut laajaa päivystystä kotikaupunkinsa keskussairaalalle.

Tämän kevään eduskuntavaaleissa hän sai Vaasasta 552 ääntä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa yli 1 300 vaasalaista äänesti Koskea.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Googlen toimitusjohtaja avaa Suomen-vierailullaan suurta uusiutuvaan energiaan liittyvää yrityskauppaa

Metsäteollisuus: Hallitus ei kanna vastuuta hyvinvoinnin turvaamisesta

Viherporvari puimassa – Kokoomuksen ryhmänjohtaja on sinivihreä vävy, joka ajelee traktorilla perheen maatilalla