Politiikka

Jari Leppä vetää maatalousneuvotteluja – ruotsinkielisillä tuottajilla oma edustaja hallitusneuvotteluissa

SDP:tä edustaa kajaanilainen kansanedustaja, eläkkeelle jäänyt veturinkuljettaja Raimo Piirainen.
Kari Salonen, Juha Roininen
Maatalousalaryhmän puheenjohtaja on keskustan Jari Leppä (vasemmalla). Mukana on Svenska lantbruksproducenternas centralförbundin toiminnanjohtaja Jonas Laxåback.

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään perjantaina Helsingissä Säätytalolla. Neuvottelujen varsinaiset keskustelut alkoivat eilen.

Maatalouden alaryhmää vetää Sipilän hallituksen maa- ja metsätalousministeri, keskustan Jari Leppä. Ryhmän sihteeri on Lepän erityisavustaja, keskustan Risto Lahti.

Keskustasta ryhmässä mukana on myös kansanedustaja Juha Pylväs ja SDP:stä kansanedustaja Raimo Piirainen.

RKP:tä edustavat MTK:n ruotsinkielisen sisarjärjestön Svenska lantbruksproducenternas centralförbundin toiminnanjohtaja Jonas Laxåback ja SLC Nylandin hallituksen puheenjohtaja Thomas Antas.

Vihreistä mukana ovat varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää ja avustajansa Antti Heikkinen, vasemmistoliitosta kansanedustaja Jari Myllykoski ja ympäristöneuvos Sauli Rouhinen.

Maatalousryhmä kuuluu Elinvoimainen Suomi -kokonaisuuteen. Sen puheenjohtaja on SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Elinvoimaiseen Suomeen kuuluu myös Liikenneverkon kehittäminen ja ylläpitäminen -alaryhmä, puheenjohtajanaan vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Alaryhmissä on mukana neuvottelijoita ja asiantuntijoita.

Lue lisää:

Hallitusneuvotteluissa herätellään tänään luovuutta – tavoitteista puhutaan ilman taloudellisia rajoitteita

Kuka nousee seuraavaksi maatalousministeriksi? — Leppä on vahvoilla jatkamaan, mutta tilaus voi olla myös yllättäjälle

Lue lisää