Rinne veisi EU-puheenjohtajuuden kokouksia pois Helsingistä – "jo viime syksynä SDP oli sitä mieltä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Rinne veisi EU-puheenjohtajuuden kokouksia pois Helsingistä – "jo viime syksynä SDP oli sitä mieltä"

Tällä viikolla EU-maiden johtajien kokous pidettiin Romanian keskiosissa Transilvaniassa Sibiun kaupungissa.
DreferComm/ Wikimedia commons
Suomen EU-puheenjohtajuuden ministerikokousten paikka on Finlandia-talo.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne veisi Suomen EU-puheenjohtajuuden ministerikokouksia maakuntiin.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän hallituksen aikana päätettiin, että kaikki puheenjohtajuuden ministerikokoukset pidetään Helsingissä.

"Jos sen pystyy vielä korjaamaan, niin se tehdään", hallitusneuvotteluja vetävä Rinne sanoo MT:n haastattelussa.

"Jo viime syksynä oltiin sitä mieltä, että ainakin yksi kokous pitäisi saada muualle Suomeen, mutta meidän kanta ei mennyt läpi."

Jos Rinteestä tulee pääministeri, voi mielipiteellä olla arvoa. Hän ei ota kantaa, mitä kokouksia tai miten monta voisi siirtää maakuntiin.

Päätös pitää kaikki kokoukset Helsingissä aiheutti porua. Ministerikokouksia pidetään Suomessa kuusi. Tällä hetkellä pääpaikaksi on valittu Finlandia-talo. Yhteensä erilaisia kokouksia järjestetään Suomessa noin 90, Eurooppatiedotus kertoo.

Pääministerikokoukset Suomen kaudella pidetään Brysselissä.

Puheenjohtajamaat ovat usein halunneet esitellä omaa maataan ministerikokouksien avulla. Esimerkiksi nyt viikolla EU-maiden pääministerit vierailivat nykypuheenjohtajamaan Romanian keskiosissa Sibiun kaupungissa.

Lue lisää

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"

Antti Rinne vastustaa menoleikkauksia eikä lähtisi perumaan hallitusohjelman menoeriä, vaikka koronavirus sakkaa Suomen talouden