LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Keskustan Könttä arvostelee Sipilän hallituksen päätöstä: "Kaikkien EU-kokousten keskittäminen Helsinkiin on virhe"

Könttä toivoo maatalousministerien kokousta Jyväskylään.
Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt
Joonas Köntän mielestä EU pysyy kansan mielesssä herrojen harrastuksena, jos kokouksia ei saada maakuntiin.

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä vaatii, että maatalousministerien epävirallinen kokous 22. – 24. syyskuuta on järjestettävä Jyväskylässä. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän hallitus päätti keskittää kaikki puheenjohtajuuden ministerikokoukset Helsinkiin.

"Suomen puolivuotinen Euroopan unionin puheenjohtajuuskausi käynnistyy heinäkuun alussa. Suomi on päättänyt keskittää kaikki EU-kokouksensa Helsinkiin. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella EU-puheenjohtajuus ei näy kuin uutisissa", Könttä kuvailee.

"Kaikkien EU-kokousten keskittäminen Helsinkiin on virhe. EU pysyy kansalaisten silmissä etäisenä herrojen harrastuksena, vaikka Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajuus olisi oiva tilaisuus tuoda unionia lähemmäs kansalaisia.

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi MT:n haastattelussa haluavansa Suomen EU-puheenjohtajuuden ministerikokouksia maakuntiin.

"Jos sen pystyy vielä korjaamaan, niin se tehdään", hallitusneuvotteluja vetävä Rinne sanoo MT:n haastattelussa.

Köntän mielestä virheen voi vielä korjata. Tulevalla hallituksella on mahdollista osoittaa, että EU on koko Suomen asia.

"Arktisen neuvoston ulkoministerikokous Rovaniemellä on erinomainen osoitus siitä, että osaamista kansainvälisen tason kokousten järjestämiseen löytyy muualtakin kuin Helsingistä."

Suomessa järjestetään kesällä käynnistyvällä EU-puheenjohtajakaudella lähes sata kokousta.

Lue lisää:

Rinne veisi EU-puheenjohtajuuden kokouksia pois Helsingistä – "jo viime syksynä SDP oli sitä mieltä"

Uutiskommentti: Maakunnat sivuutettiin törkeästi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pääministeri Rinne uskoo jäsenmaiden ilmastosopuun vielä Suomen kaudella – Kivihiilimaat edelleen painamassa jarrua

Jyväskylän jättimäistä liikuntapuistoa esitetään valtakunnallisesti merkittäväksi – opetusministeriö saattaa rahoittaa hanketta kahdella miljoonalla

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla