Politiikka

Myös keskusta haluaa lisää poliiseja – turvallisuustavoitteina ovat myös seksuaalirikoslainsäädännön uudistaminen ja tiukka puuttuminen maalittamiseen

Keskusta tavoittelee SDP:n ohella 650 uutta poliisia.
Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt
Keskustan kansanedustaja Markus Lohi johtaa neuvotteluissa Turvallinen ja oikeudenmukainen Suomi-pöytää.

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo MT:n haastattelussa, että hän haluaisi Suomeen Poliisihallituksen suosittelemat 650 uutta poliisia.

Myös keskusta haluaa lisää poliiseja.

"Lisää poliiseja tarvitaan kentälle, sekä poliisipartioita että nettipoliiseiksi. Neuvottelut ovat kesken, joten en nyt ota kantaa mihin määriin kenties päädytään. Tavoitteemme on kuitenkin tuo sama 650 poliisia lisää", keskustan kansanedustaja Markus Lohi kommentoi.

Hän johtaa neuvotteluissa Turvallinen ja oikeudenmukainen Suomi-pöytää, eikä omien sanojensa mukaan "halua käydä neuvotteluista huutokauppaa julkisuudessa".

Seuraavan hallituksen ratkaistavana on myös Internetin käyttö vihapuheen välineenä ja seksuaalirikosten ehkäisy.

"Toimittajien, poliisien, tuomareiden ja muiden viranomaisten maalittaminen verkossa on vakava ongelma. Sen johdosta heidän turvallisuutensa ja yksityisyytensä voivat vaarantua ja mahdollisuudet työtehtävien tehokkaaseen hoitoon heikentyä", Lohi kuvaa.

"Mielestäni koko seksuaalirikoslainsäädäntö on uudistettava. Sen osalta on tarkasteltava rangaistusasteikkoa, tekokuvauksia sekä poliisien mahdollisuutta toimia laajemmin esimerkiksi verkossa lapsiin kohdistuvien rikosten estämiseksi."

Lue lisää:

SDP:n Antti Rinne: "Poliisien määrää pitää lisätä" – odotti kerran itsekin poliisia maaseudulla puolitoista tuntia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitusneuvotteluissa etsitään yhä tasapainoa tulojen ja menojen välille – Rinne kutsui Hetemäen apuun valtiovarainministeriöstä

Nuoret ympäri maailman ovat taas tänään kertaa ilmastolakossa

Rinne haluaa käydä läpi yrittämiseen ja omaisuuteen liittyvät veromuodot – "Tulee selväksi, missä siellä on liikkumavaraa, jos on liikkumavaraa"