Politiikka

SDP:n Marin ennustaa ilmastoon, luontoon ja metsähakkuisiin liittyvien kysymysten olevan hallitusneuvotteluiden vaikeimpia

Vihreiden ja vasemmistoliiton linjaukset metsien käytöstä poikkeavat suuresti keskustan metsäpolitiikasta.
Jarkko Sirkiä
SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin Tampereelta vetää hallitusneuvottelujen hiilineutraalia Suomea ja luonnon monimuotoisuutta käsittelevää niin sanottua ykköspöytää.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin arvioi Uuden Suomen haastattelussa, että ilmastoon, luontoon ja metsähakkuisiin liittyvät kysymykset tulevat olemaan hallitusneuvotteluiden haastavimpia.

Marin johtaa hallitusneuvotteluiden niin sanottua ykköspöytää, joka käsittelee hiilineutraalia Suomea ja luonnon monimuotoisuutta.

”Siellä ovat hiilinieluihin, metsien käyttöön, energiapuolen kysymyksiin ja maatalouteen liittyvät asiat. Varmasti se oma pöytäni tulee olemaan yksi haastavimmista monissa kohdin, mutta uskon silti, että yhteisiä linjoja ja näkemyksiä pystytään löytämään”, Marin sanoo.

Metsähakkuista on ehtinyt nousta kiistaa jo hallitustunnusteluiden aikana. Aihe puhutti myös tenteissä ennen vaaleja.

Vihreät on vaatinut metsähakkuiden tuntuvaa vähentämistä ja vasemmistoliitto niiden säilyttämistä nykytasolla.

Keskusta taas ei hyväksy toimia, joilla metsien kestävää käyttöä rajoitetaan.

Lisää sähköä metsäkeskusteluun tuo Metsä Groupin suunnitelma rakentaa Kemiin jättiläismäinen biotuotetehdas.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oikeusministeri Henriksson: on syytä laatia suunnitelma siitä, mitä isojen veneiden kuljettajilta vaaditaan – "En kuitenkaan usko, että veneajokortti kaikille on tarkoituksenmukainen"

Maaseudun takseille kysyntää

Maakuntajohtajat vaativat: Junista on päätettävä syksyllä