Politiikka

SDP:n Marin ennustaa ilmastoon, luontoon ja metsähakkuisiin liittyvien kysymysten olevan hallitusneuvotteluiden vaikeimpia

Vihreiden ja vasemmistoliiton linjaukset metsien käytöstä poikkeavat suuresti keskustan metsäpolitiikasta.
Jarkko Sirkiä
SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin Tampereelta vetää hallitusneuvottelujen hiilineutraalia Suomea ja luonnon monimuotoisuutta käsittelevää niin sanottua ykköspöytää.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin arvioi Uuden Suomen haastattelussa, että ilmastoon, luontoon ja metsähakkuisiin liittyvät kysymykset tulevat olemaan hallitusneuvotteluiden haastavimpia.

Marin johtaa hallitusneuvotteluiden niin sanottua ykköspöytää, joka käsittelee hiilineutraalia Suomea ja luonnon monimuotoisuutta.

”Siellä ovat hiilinieluihin, metsien käyttöön, energiapuolen kysymyksiin ja maatalouteen liittyvät asiat. Varmasti se oma pöytäni tulee olemaan yksi haastavimmista monissa kohdin, mutta uskon silti, että yhteisiä linjoja ja näkemyksiä pystytään löytämään”, Marin sanoo.

Metsähakkuista on ehtinyt nousta kiistaa jo hallitustunnusteluiden aikana. Aihe puhutti myös tenteissä ennen vaaleja.

Vihreät on vaatinut metsähakkuiden tuntuvaa vähentämistä ja vasemmistoliitto niiden säilyttämistä nykytasolla.

Keskusta taas ei hyväksy toimia, joilla metsien kestävää käyttöä rajoitetaan.

Lisää sähköä metsäkeskusteluun tuo Metsä Groupin suunnitelma rakentaa Kemiin jättiläismäinen biotuotetehdas.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitusneuvotteluissa etsitään yhä tasapainoa tulojen ja menojen välille – Rinne kutsui Hetemäen apuun valtiovarainministeriöstä

Rinne haluaa käydä läpi yrittämiseen ja omaisuuteen liittyvät veromuodot – "Tulee selväksi, missä siellä on liikkumavaraa, jos on liikkumavaraa"

Vääntö eläinsuojelulaista jatkuu hallitusneuvotteluissa — porsitushäkkejä uhkaa kielto