Antti Rinne: "Keskusta päättää itse ministerinsä" – SDP:n puolesta Sipilä voi olla ministeri - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Antti Rinne: "Keskusta päättää itse ministerinsä" – SDP:n puolesta Sipilä voi olla ministeri

Seuraava komissaari on demari, Rinne vahvistaa.
Sanne Katainen
Puolueiden puheenjohtajat ovat päävastuussa hallitusneuvotteluista.

Hallitusneuvottelija ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee, mistä on peräisin huhu, että SDP ei hyväksyisi keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää ministeriksi.

”Ei SDP päätä, ketä keskusta nimittää ministeriksi. Se on täysin keskustan päätös", Rinne sanoi MT:n haastattelussa perjantaina.

Hallitusneuvottelujen alla uutisoitiin, että SDP:llä olisi ehto keskustan hyväksymiselle hallitukseen. Se olisi, että Sipilä ei saisi ministerin paikkaa. Nyt Rinne siis kiistää uutisen.

Sipilä vetää nyt keskustan hallitusneuvotteluja. Hän on edelleen puolueen puheenjohtaja, vaikka on eroamassa syyskuussa.

Rinteen mukaan keskustan talousajattelu on kokoomusta yhtenäisempää. Siksi hän valitsi hallituskumppaniksi keskustan kokoomuksen sijaan.

”Kokoomuksessa oli kaksi talouslinjaa”, Rinne kommentoi kumppanitunnusteluja.

Hän ei ota kantaa siihen, onko keskustan talouspolitiikka nyt siirtymässä Sipilän pääministeriajan jälkeen vasemmalle ja oliko se syy valita keskusta kumppaniksi.

Seuraava EU-komissaari on demari.

”On ollut jo pitkään selvää, että isoin puolue tekee siitä esityksen”, Rinne sanoo.

Lue myös:

SDP:n Antti Rinne: "Poliisien määrää pitää lisätä" – odotti kerran itsekin poliisia maaseudulla puolitoista tuntia

Lue lisää

Paine puolueiden sisällä kasvaa

Mikko Alkiolla on henkilökohtainen syy olla kiinnostunut soteuudistuksesta: "Sairastuin vakavaan sydänlihastulehdukseen"

Mikko Alkio erosi keskustasta, kun puolue käänsi selkänsä Juha Sipilälle – "Tekeillä oleva soteuudistus olisi karmea virhe"

Oulusta osattava myös kotiin