US: Sipilä keskustan salkkujaosta: Minä esitän ministerit - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

US: Sipilä keskustan salkkujaosta: Minä esitän ministerit

Sipilä jättää paikkansa puolueen johdossa, mutta vetää hallitusneuvottelut ja esittelee salkkujaon.
Kari Salonen
Juha Sipilän mukaan keskustalla on selkeät säännöt siitä, kuinka ministerien valinta tehdään.

Mahdollisten ministerisalkkujen jakamisesta keskustan sisällä puheenjohtaja ei näytä olevan väistyvän puheenjohtaja Juha Sipilän mielestä isompaa epäselvyyttä. Hän jakaa ne itse.

”Meillä on selkeät säännöt puolueella miten se tehdään. Puolueen puheenjohtajan esityksestä puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokous tekee päätöksen”, Uusisuomi kertoo Sipilän sanoneen mennessään maanantaina hallitusneuvotteluihin Säätytalolle.

Puolueen sääntöjen mukaan päätöksen ministereistä tekee puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja Euroopan parlamentin keskustaedustajien yhteiskokous, jota johtaa puolueen puheenjohtaja.

Keskustan osalta hallitusneuvotteluja vetävä Sipilä on ilmoittanut jättävänsä paikkansa keskustan johdossa syyskuussa. Puolueen puheenjohtajakisaan ei ole ilmoittautunut vielä yhtään ehdokasta.

Lue lisää:

Antti Rinne: "Keskusta päättää itse ministerinsä" – SDP:n puolesta Sipilä voi olla ministeri

Lue lisää

Paine puolueiden sisällä kasvaa

Mikko Alkiolla on henkilökohtainen syy olla kiinnostunut soteuudistuksesta: "Sairastuin vakavaan sydänlihastulehdukseen"

Mikko Alkio erosi keskustasta, kun puolue käänsi selkänsä Juha Sipilälle – "Tekeillä oleva soteuudistus olisi karmea virhe"

Oulusta osattava myös kotiin