Politiikka

Paavo Väyrynen: "Olen valmis harkitsemaan ehdokkuutta keskustan puheenjohtajaksi ensi vuoden varsinaisessa puoluekokouksessa"

"Voisin olla valmis harkitsemaan sitä, jos tulen valituksi Euroopan parlamenttiin", Väyrynen kirjoittaa blogissaan. Hän sanoo eronsa Tähtiliikkeestä tekevän ehdokkuuden mahdolliseksi.
Jaana Kotamäki
Paavo Väyrynen erosi keskustasta perustettuaan kansalaispuolueen.

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että hänen päätöksensä luopua Tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä on synnyttänyt kysymyksiä puolueen tulevasta toiminnasta.

Väyrynen ennakoi, että eurovaalien jälkeen puolueen toiminta keskittyy presidentinvaalikampanjan valmistelemiseen ja käynnistämiseen.

"On kysytty, eroanko Tähtiliikkeen jäsenyydestä sen vuoksi, että voisin olla ehdolla Keskustan puheenjohtajaksi", Väyrynen kertoo.

"Vastaukseni on 'ei'. Eroan sen vuoksi, että haluan heti eurovaalien jälkeen keskittyä presidentinvaaleihin ja ryhtyä kokoamaan laajaa kansanliikettä valintani tueksi."

"Eroni ja sen ajankohta tekevät kuitenkin mahdolliseksi ehdokkuuteni ensi vuoden varsinaisessa puoluekokouksessa."

"Olen ilmoittanut, että voisin olla valmis harkitsemaan sitä, jos tulen valituksi Euroopan parlamenttiin. Jos menestykseni eurovaaleissa olisi heikko, ehdokkuudeltani puuttuisi poliittinen uskottavuus, eikä sitä voisi ajatellakaan."

Väyrynen on ilmoittautunut presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin.

Jos hänet valitaan Euroopan parlamenttiin, hän aikoo liittyä ryhmään, jota Italian Viiden tähden liike on perustamassa.

Blogi: Paavo Väyrynen: Mahdollisuuksien taidetta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kannustaa Kulmunia ottamaan ohjat käsiinsä

Keskustan Kulmuni korosti linjapuheessaan sosiaalista ja alueellista tasa-arvoa

Uutiskommentti: Saarikon tuki