Politiikka

Jussi Halla-aho: Keskusta ei ole maanviljelijän asialla, vaan omalla valtapoliittisella asiallaan

Nettomaksajien kannalta paras ratkaisu olisi ottaa maataloustuet ja suurin osa aluetuista pois Euroopan unionilta, perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo.
Kari Salonen
Jussi Halla-aho mielestä keskusta haluaa kääntää huomion pois siitä, että "se on lähtenyt aisankannattajaksi punavihreään, ilmastokiimaiseen hallitukseen, joka ei lupaa mitään hyvää ainakaan yrittäjille tai maanviljelijöille".

"Keskusta ei ole maaseudun asialla eikä maanviljelijän asialla. Se on ainoastaan omalla valtapoliittisella asiallaan", arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho torstaina tiedotteessa.

Perussuomalaiset kannattaa EU:n koheesiorahoituksen eli aluetukien leikkaamista.

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi 13.5. Verkkouutisissa, että perussuomalaiset ei ole maaseudun asialla, koska puolue haluaa leikata EU:n aluekehitysrahoja.

Halla-ahon mukaan EU:n kuluja ei voida karsia, jos maatalous- ja aluetukimenoihin ei kajota. Jos EU:n kuluja ei karsita, Suomen maksuosuus kasvaa.

"Suomen kaltaisten nettomaksajien kannalta paras ratkaisu on ottaa maataloustuet ja suurin osa aluetuista kokonaan pois unionilta ja takaisin kansalliseen päätösvaltaan", Halla-aho sanoo.

Maatalous- ja aluetuet ovat EU:n suurimpia yksittäisiä menoeriä.

Halla-aho muistuttaa, että Euroopan parlamentissa keskusta kuuluu ALDE-nimiseen liberaaliryhmään. "ALDE kannattaa markkinaliberalismia ja maataloustukien lopettamista", Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan keskusta esiintyy pelastajana, vaikka todellisuudessa puolue on "maaseudun autioittamisen ja kotimaisen maatalouden alasajon pääarkkitehti niin kotimaassa kuin Euroopassakin".

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Antti Kaikkonen riitaantui vuosituhannen vaihteessa Paavo Väyrysen kanssa

Ruotsalainen kansanpuolue–keskusta 2–0

Puhetta kyllä, mutta ei tekoja