Politiikka

Ilkka Kanerva tuohtui MT:n pakotekyselystä: "Tämähän olisikin hieno ratkaisu!"

MT:n gallupissa 41 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että EU:n pitäisi luopua Venäjän vastaisista pakotteista, jos Venäjä luopuu vastavuoroisesti EU:n vastaisista pakotteistaan.
Kari Salonen
Ilkka Kanervalle (kok.) on kertynyt runsaasti kokemusta ulkopolitiikassa muun muassa ulkoministerinä.

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva on tuohtunut MT:n tekemästä ja uutisoimasta kyselystä. Kyselyn mukaan 41 prosenttia suomalaisista luopuisi EU:n Venäjän vastaisista pakotteista, jos Venäjä luopuu vastapakotteistaan.

"Kysyitte pitäisikö pakotteet purkaa jos Venäjä vastavuoroisesti purkaisi omansa! Tämähän olisikin hieno ratkaisu! Vähät Krimistä ja Itä-Ukrainan sodasta. Annetaan niiden olla. Mitä seuraavaksi kansainvälisen oikeuden ja YK:n takaaman suvereniteetin loukkauksesta!", Kanerva lataa viestipalvelu Twitterissä.

Kanervan käsityksen mukaan missään "vakavasti otettavassa suunnassa" ei keskustella pakotteiden purkamisesta, Venäjällä kyllä.

Pakotteiden purkamisen sijaan Kanerva kannattaa Venäjän paluuta Euroopan neuvoston yhteistyöhön. Venäjä ei ole osallistunut järjestön parlamentaarisen yleiskokouksen toimintaan sen jälkeen, kun neuvosto rajoitti Venäjän äänioikeutta Krimin valtaamisen jälkeen.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin jää pois Euroopan neuvoston tänään pidettävästä ulkoministerikokouksesta Helsingissä.

European Pravda -sivuston uutisen mukaan kyseessä on vastalause päätöslauselmaehdotukselle, jonka mukaan Helsingin kokouksessa aloitettaisiin toimet Venäjän palauttamiseksi järjestöön.

Kanerva arvioi Ilta-Sanomien haastattelussa, että ihmisoikeuksien asema Venäjällä heikentyisi, jos maan suhteet Euroopan neuvostoon kanssa katkeaisivat.

Euroopan neuvosto on 47 valtion välinen ihmisoikeusjärjestö.

Ilta-Sanomat: Ukrainainan ulkoministeri jää protestina pois Helsingin kokouksesta – ulkopolitiikan konkarit: Euroopan neuvosto etsii ratkaisua kiistaan Venäjän kanssa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Niinistö Putin-tapaamisesta: Keskustelujen painopiste siirtymässä Itämereltä arktiselle alueelle

Euroopan neuvostolta vihreää valoa Venäjän paluulle täysivaltaiseksi jäseneksi

Kaikkien jäsenmaiden pitää maksaa maksunsa, vaatii Euroopan neuvoston ulkoministerikokous