Politiikka

Petri Sarvamaa: Ruuantuotannon vertaaminen muuhun yritystoimintaan ei ole kestävää – tässä kaksi painavaa syytä

Kokoomuksen europarlamentaarikko puolustaa Etelä-Suomen kansallista 141-tukea. "Paljonko maksaa kilo kansallisidentiteettiä?"
Petri Sarvamaan nettisivut
"Liian moni suomalainen ei enää ymmärrä, miten tärkeä asia maatalous eri muodoissaan Suomelle on", kirjoittaa Petri Sarvamaa vieraskolumnissaan.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kertoo MT:n vieraskolumnissaan taistelleensa useampaan otteeseen Etelä-Suomen kansallisen tuen eli 141-tuen puolesta.

Ajatuspaja Libera julkaisi 7. toukokuuta helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran (vihr.) tekstin, jossa hän esitti 141-tuen lopettamisen olevan Suomen kansallinen intressi.

"Sikatalouden ja siipikarjan lihan tuotannon kannalta tuki on erittäin tärkeä, myös kasvihuonetuotannolle se on varsin olennainen. On vaikea ymmärtää näkemystä, jonka mukaan tuki olisi ongelmattomasti lakkautettavissa."

Sarvamaa kirjoittaa olevansa tiukka markkinaehtoisuuden kannattaja taloudenpidossa.

"On kuitenkin asioita, joiden kohdalla kolikon toinen puoli on painavampi. Ruuantuotannon vertaaminen mihinkään muuhun yritystoimintaan ei minun maailmassani ole kestävää."

Syynä on se, että yhteisen maatalouspolitiikan nopealla alasajolla olisi tuhoisat seuraukset suomalaiselle ruuantuotannolle. "Tuontiruoka olisi kotimaisen tarjonnan puuttuessa pian samanhintaista kuin sitä laadukkaampi kotimainen ruoka nyt."

Toinen ja sitäkin suurempi menetys olisi Sarvamaan mukaan suomalaisen maaseudun katoaminen.

"Liian moni suomalainen ei enää ymmärrä, miten tärkeä asia maatalous eri muodoissaan Suomelle on. Paljonko maksaa kilo kansallisidentiteettiä?"

Lue vieraskolumni: Petri Sarvamaa: Suomen kansallinen etu

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oikeusvaltioperiaatteen merkitys

Brasilian lihaan ei saa samaistua

Euroopan on mentävä eteenpäin