Politiikka

Keskustan kannattaa jättää valtiovarainministerin salkku muille, arvioi meppiehdokas

"Köyhän asiaa ei voi Suomessa ajaa, jos valtiolla ei ole rahaa", kirjoittaa Jouni Kemppainen blogissaan.
Pentti Vänskä
Voisi tehdä suomalaiselle politiikalle oikein hyvää, jos populistisilla teemoilla ratsastavat perussuomalaiset saataisiin esittämään omat keinonsa Suomen talouden vastuulliseksi hoitamiseksi, kirjoittaa Jouni Kemppainen blogissaan.

Eurovaaliehdokas Jouni Kemppaisen mielestä hallitusneuvotteluissa keskustalle tarjolla oleva valtiovarainministerin salkku on valtava riski puolueelle.

Sitoutumaton Kemppainen pyrkii Euroopan parlamenttiin keskustan listalta. Hän on MT:n virkavapaalla oleva päätoimittaja.

Keskustan kannalta olisi hyvä ratkaisu jättää valtiovarainministerin salkku muille, kirjoittaa Kemppainen blogissaan. "Jos puolue ajautuu demarivetoisen talouspolitiikan vetäjäksi, keskustalle on taas tarjolla hanttikortti seuraavissa vaaleissa."

Taloussuhdanteen hiipuessa valtiovarainministeriin kohdistuu koko hallituskaudella valtava paine, Kemppainen kirjoittaa.

"Jos työllisyyskehitys ei nouse, valtion velkaantuminen nopeutuu uudelleen ja ryhdytään puhumaan uusista leikkauslistoista."

Kemppaisen mielestä keskustan on uskallettava pitää kynnyskysymyksistään kiinni hallitusneuvotteluissa. Jos ehdot eivät täyty, on mentävä oppositioon.

"Köyhän asiaa ei voi Suomessa ajaa, jos valtiolla ei ole rahaa."

Kemppaisen koko blogikirjoituksen pääset lukemaan tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT:n päätoimittaja Kemppainen tuo maaseudun äänen radion Kisastudioon

Antti Kaikkonen riitaantui vuosituhannen vaihteessa Paavo Väyrysen kanssa

Ruotsalainen kansanpuolue–keskusta 2–0