Politiikka

Sipilän näkemys hallitusneuvotteluista: Kello käy, mutta maalista ollaan edelleen kaukana

Erilainen arvopohja näkyy: hallituksen saaminen kasaan neuvotteluissa nyt mukana olevien puolueiden kanssa on vaikeaa, keskustan puheenjohtaja toteaa.
Sanne Katainen
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä johtaa puolueensa hallitusneuvotteluryhmää.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan hallitusneuvotteluissa pitää viikonloppuna päästä hurja askel eteenpäin, jotta työryhmät pystyvät aikataulussa tekemään töitä.

Sipilä kommentoi asiaa eduskunnassa keskustan ryhmäkokouksessa jälkeen. Kokouksessa käytiin hänen mukaansa työryhmien tilannetta läpi.

"Täytyy sanoa, että kello käy, mutta Hakulista ei näy, eli kyllä me edelleen ollaan kaukana maalissa. Meillä on nämä isot asiat edelleen päättämättä, Sipilä kommentoi ryhmäkokouksen jälkeen lisäten, että keskustelua jatketaan hyvässä hengessä."

Sipilä myös painotti, että keskusta pitää kiinni kynnyskysymyksistään.

"Kaikenlaisia tietoja ja huhuja on liikkeellä, mutta yhdestäkään kynnyskysymyksestä keskusta ei voi perääntyä."

Sipilän mukaan hallituksen saaminen kasaan neuvotteluissa nyt mukana olevien puolueiden kanssa on vaikeaa, mutta yritys on kova.

" Kyllähän näissä keskusteluissa kovin erilainen arvopohja näkyy."

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi aiemmin tänään, että hallitusneuvotteluihin osallistuvilla puoluejohtajilla on hyvä yhteisymmärrys siitä, millä tavalla talouden pelivara haetaan ja tuloihin suhtaudutaan. Rinne ei kuitenkaan suostunut tarkentamaan, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Sipilän mukaan periaatteesta on yhteisymmärrys.

"Mutta sitten, kun niihin pistetään lukuja, niin sitten vasta näemme. Niitä lukuja tarvitaan pikkuhiljaa."

Lue lisää:

Hallitustunnustelija Rinne: Puoluejohtajilla yhteisymmärrys talouden pelivaran hakemisesta

Lue lisää