Politiikka

MTK:n verojohtaja SAK:n linjauksista: Jokaisen kannattaa nyt keskittyä omien jäsentensä etujen ajamiseen

MTK on esitellyt hallitusneuvottelijoille omat verolinjauksensa. "Nyt työ tehdään Säätytalossa."
Jaana Kankaanpää
MTK:n verojohtaja Timo Sipilä

Jokaisen etujärjestön kannattaa nyt keskittyä omiin tavoitteisiinsa, toteaa MTK:n verojohtaja Timo Sipilä SAK:n tällä viikolla hallitusneuvotteluissa esittämistä verolinjauksista.

SAK:n pääekonomistin Ilkka Kaukorannan tiistaina hallitusneuvottelijoille esittelemässä listassa on muun muassa esitetty maatalouden tukijärjestelmien "tehostamista" ja muuttamista "kannustavammaksi". Lisäksi metsälahjavähennys pitäisi järjestön ehdotuksen mukaan poistaa.

"MTK on esittänyt omat veropoliittiset linjauksensa hallitusneuvotteluiden verotyöryhmässä, ja ne ovat nyt neuvottelijoiden pöydällä. Keskitymme ajamaan oman jäsenkuntamme asiaa", Sipilä kuittaa.

"Nyt olisi kaikkien tärkeintä muistaa, ettei ruveta ampumaan oksia."

Timo Sipilä kannustaa hallitusneuvottelijoita perusteelliseen ja tavoitteellisen työhön. Maa- ja metsätaloustuottajien näkökulmasta on hänen mukaansa tärkeintä, että seuraavassakin hallituksessa on alkutuottajan asiaa ymmärtäviä poliitikkoja.

"Katson, että Suomen parlamentaarisessa systeemissä on erityisen tärkeää olla mukana hallituksessa. Vain sieltä voidaan todella vaikuttaa lakiesitysten valmisteluun."

Kääntäen tämä tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että "oppositioon joutuva ei ole mukana missään pöydässä, jossa päätöksiä tehdään".

Lue lisää