Politiikka

HS: Noin 12 prosenttia eurovaaliehdokkaista ollut syytettynä rikoksesta

Vuosina 2004–2019 syytteen on saanut yhteensä 33 ehdokasta.
Timo Jaakonaho
Lehden selvityksen mukaan vuosina 2004–2019 syytteen on saanut yhteensä 33 ehdokasta, jotka tavoittelevat näissä vaaleissa euroedustajan paikkaa.

Europarlamenttiin pyrkii kymmeniä ihmisiä, jotka ovat saaneet viimeisen 15 vuoden aikana rikossyytteen, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden selvityksen mukaan vuosina 2004–2019 syytteen on saanut yhteensä 33 ehdokasta, jotka tavoittelevat näissä vaaleissa euroedustajan paikkaa. Se tarkoittaa noin 12:ta prosenttia ehdokkaista, joita on yhteensä 269.

Vuosina 2004–2019 kaikista suomalaisista keskimäärin noin 15 prosenttia on saanut syytteen.

Perussuomalaisten ehdokkaista syyte on nostettu 25 prosenttia vastaan, vihreiden ja RKP:n ehdokkaita ei ole ollut syytettynä rikoksista lainkaan. Syytteen saaneista valtaosa eli 82 prosenttia oli miehiä.

Syytteet eivät vielä tarkoita, että ehdokas olisi syyllistynyt rikokseen.

Syyllisyydestä tai syyttömyydestä päättävät lopulta tuomioistuimet. Suomessa noin 95 prosenttia nostetuista syytteistä johtaa tuomioon.

Selvitys kattaa kaikki Suomen käräjäoikeuksissa nostetut syytteet vuoden 2004 alusta vuoden 2019 maaliskuun puoliväliin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Melurajat ylitettiin toissa vuonna – nyt Flow-festivaalia vastaan nostettiin syyte ympäristörikkomuksesta

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu eurovaalien äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Pohjois-Suomi menetti kaikki kolme meppiään – Vehkaperä ja Kyllönen varasijoilla, Näkkäläjärven alkuvauhti hyytyi