Politiikka

HS: Vasemmisto riitauttanut hallitusohjelman tulopuolen – neuvottelut tauolla

Neuvotteluja on lehden mukaan määrä jatkaa puoliltapäivin.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi, että puolueilla on nyt enemmän yhteen sovitettavia asioita, kuin miltä vielä viime viikolla vaikutti. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hallitusneuvotteluissa on otettu tauko sen jälkeen, kun vasemmistoliitto riitautti hallitusohjelman tulopuolen, uutisoi Helsingin Sanomat. Neuvotteluja on lehden mukaan määrä jatkaa puoliltapäivin.

Varat, velat, verot ja muut talouskysymykset ovat tuoneet mutkia Säätytalolla käytäviin hallitusneuvotteluihin. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi, että puolueilla on nyt enemmän yhteen sovitettavia asioita, kuin miltä vielä viime viikolla vaikutti.

"Sanotaan näin, että kyllä näitä hankaluuksia on tullut lisää, kun on päästy käsittelemään talouden raameja", Andersson sanoi.

Neuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää varmana, että taloutta ruoditaan tänäänkin puheenjohtajien pöydässä. Eilen Rinne ehti jo vakuutella, että talouden raamista on syntynyt selvyys. Ratkaistavia asioita kuitenkin riittää esimerkiksi hankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa.

Vaikeimmaksi asiaksi Rinne nostaa kokonaisuuden, jossa täytyy sovitella eri asioita ja painotuksia yhteen.

"Me suurin piirtein tiedämme sen, kuinka paljon meillä on rahaa verrattuna nykytilaan käyttää. Me tiedämme sen, että kovia paineita ja tarpeita on ja nyt täytyy löytää yhteisymmärrys siitä, miten nämä menopaineet toteutetaan", Rinne sanoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Opetusministeri Li Andersson tavoittelee jatkokautta vasemmistoliiton johdossa

Luke ohjattava takaisin kartalle

Yrittäjyyskasvatus on osa yhteiskuntaa