Politiikka

Seppo Kääriäinen: "Työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin vaatii uusia keinoja – siinä mitataan hallituspuolueiden kyky kohdata epävarma tulevaisuus"

Keskustan veteraanipoliitikko kirjoittaa kolumnissaan hallitusneuvotteluiden etenemisestä.
Kalle Keskinen
Seppo Kääriäinen kuvattuna eduskuntatalolla.

"Taitaa käydä niin, että Juha Sipilän (kesk.) hallitusta viime kaudella armotta rökittänyt oppositio muodostaa hallituksen yhdessä murskatappion kokeneen keskustan kanssa. Oletan nääs, että Antti Rinne onnistuu hallituksen muodostamisessa", keskustan entinen kansanedustaja Seppo Kääriäinen kirjoittaa kolumnissaan.

"Kun on suostunut hallitusneuvotteluihin ja astelee Säätytalon ovesta sisään, siitä samasta ovesta tulee aikanaan ulos hallituspuolueena kaikkine karvoineen."

Keskusta ”pelastaa” demarit ilmeisestä pulmasta, Kääriäinen arvioi. Keskustassa ilmeisesti laskeskellaan, että puolueeseen iskeytynyt oikeistoleima huuhtoutuu pois uudessa vasemmistoväritteisessä hallituksessa.

"Talouden lähtölava helpottaa Säätytalon neuvottelijoita. Sipilän hallituksen kopsakka talousperintö auttaa Rinnettä. Työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin vaatii kuitenkin uusia keinoja. Siinä mitataan hallituspuolueiden todellinen yhteinen kyky kohdata epävarma tulevaisuus", hän painottaa.

"Hallitusohjelmassa on löydettävä uskottava tasapaino yhtäältä talouspolitiikan kestävän linjan ja toisaalta monien kalliiden mutta välttämättömien sosiaalisten uudistushankkeiden ja tulevaisuusinvestointien kesken."

"Julkinen talous tasapainossa vuonna 2023 on keskustan julkilausuma kynnyskysymys. Vääntö on poikkeuksetta kovimmillaan silloin, kun euroja jaetaan. Kehykset paljastavat, mistä puusta uusi hallitus on tehty. Vaalilupauksilla grillataan."

Lue koko kolumni: Haja-ajatuksia hallituksesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etla ennustaa: Hallituksen työllisyystavoite jää toteutumatta

Palvelu paranee ja työnhakijan vastuu korostuu – Työministeri Harakka: "Budjettiriihessä työvoimapalveluiden henkilökuntaan satoja lisää"

Mykkänen ihmettelee miksei naisille tarjota vakituista työsuhdetta ja syyttää työnantajia vanhahtavien sukupuoliroolien ylläpitämisestä