Politiikka

SDP:n Näkkäläjärvi valehteli puolueelle – allekirjoitti paperin, jossa vakuutti kertoneensa mahdollisesta tuomiosta

Ehdolle asettuessaan Näkkäläjärvi täytti ja allekirjoitti suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle mahdollisesta rikostuomiosta.
Mikkel Näkkäläjärvi on kertonut saaneensa tuomiot eläinsuojelurikoksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi valehteli SDP:lle rikostuomioistaan. Ehdolle asettuessaan Näkkäläjärvi täytti ja allekirjoitti suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle mahdollisesta rikostuomiosta. Näin Näkkäläjärvi ei kuitenkaan ollut tehnyt vakuutuksestaan huolimatta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään, ettei puolue ollut tietoinen Näkkäläjärven rikoshistoriasta. Rinne luonnehti tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.

"Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen. Hän on rangaistukset kärsinyt", Rinne sanoi.

SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suominen kertoi, että puoluesihteeri Antton Rönnholm on keskustellut asiasta Näkkäläjärven kanssa.

"Puoluesihteeri kävi vakavan keskustelun Näkkäläjärven kanssa. Näkkäläjärvi on pahoillaan, ja hän on pyytänyt anteeksi", Suominen sanoi.

"Äänestäjien asia on arvioida, millainen painoarvo tällaisilla nuoruuden synneillä on. Meidän näkökulmastamme tärkeintä on, että hän on oppinut virheistään ja katuu."

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että eduskuntapuolueista kaikkiaan viiden puolueen ehdokkailla on tuomioita vuosien 2004–2019 aikana. Perussuomalaisilla ehdokkailla on yhteensä neljä tuomiota. SDP:n, keskustan, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien osalta puhutaan jokaisessa yhdestä ehdokkaasta.

Näkkäläjärvi toi tämän jälkeen oman rikostaustansa julki. Näkkäläjärvi kertoi Facebookissa, että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta hänen lyötyään kissaa. Lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Demarinuoret penäävät työelämään lisää tasa-arvoa: "Työnhausta tulee tehdä anonyymiä"

EU-maiden johtajat tarttuvat nimitysvyyhtiin Brysselissä – Suomesta paikalla Juha Sipilä

Vallan mannerlaatat liikkuvat EU-parlamentissa – kaksi perinteistä isoa puolueryhmittymää menetti enemmistönsä sunnuntain EU-vaaleissa