Rinne paljastaa: Yritystukiin on tulossa muutoksia hallitusohjelmassa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Rinne paljastaa: Yritystukiin on tulossa muutoksia hallitusohjelmassa

Lähestyvät EU-vaalit uhkaavat Rinteen mukaan viivästyttää hallitusneuvottelujen aikataulua.
Rinteen mukaan kaksi kolmasosaa neuvotteluryhmistä sai työnsä eilen valmiiksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Hallituksen muodostaja Antti Rinteen (sd.) mukaan kaksi kolmasosaa neuvotteluryhmistä sai työnsä eilisen illan aikana valmiiksi. Asioita on kesken yhä muun muassa ilmastopöydässä sekä talous- ja veropöydissä.

"En tiedä vielä, onko niissä tulossa tiukin vääntö, mutta asioita on ollut paljon ratkaistavana ja vielä on ratkaistava joitakin asioita", Rinne muotoili aamulla ennen neuvottelujen alkua.

Rinne sanoi, että muun muassa yritystukiin on tulossa muutoksia, mutta ei kertonut millaisia.

Puoluejohtajat kokoontuvat omaan neuvotteluunsa nyt aamulla. Rinteen mukaan läpi käytävää materiaalia on pöydässä jo paljon.

Työllistämistoimista ei hänen mukaansa ole tullut puheenjohtajien pöytään vielä yhteenvetoa, joten hän ei osaa arvioida kokonaisuutta. Työllistämistoimia on valmisteltu useissa eri ryhmissä.

"Kuuntelin äsken tilannekatsauksen ryhmistä, ja toimia on paljon."

Lähestyvät EU-vaalit uhkaavat Rinteen mukaan viivästyttää aikataulua. Puheenjohtajien on valmistauduttava parina päivänä kahden tunnin tentteihin, ja vaalikamppailuakin pitäisi ehtiä käydä vielä lauantaina. EU-vaalit ovat sunnuntaina, jolloin ei muuta tapahdu.

"Puheenjohtajat joutuvat osallistumaan niin moniin tentteihin, että ei keritä tällä viikolla käsitellä asioita niin kuin oli tarkoitus."

Rinteen tavoite on edelleen, että hallitusohjelma olisi perjantaina valmis, mutta nyt näyttää hänen mukaansa siltä, että tarvitaan ehkä pari päivää lisää. Rinne kertoi käyneensä tilannetta läpi kaikkien neuvottelijoiden kanssa eilen puolisen tuntia ja kaikilla on hänen mukaansa tahto tehdä tästä hallitus.

"Jos tämä on tahtotila, kyllä ne ratkaisut löytyvät."

Lue lisää

Marinin nousukiito kohta koetuksella

Sanna Marin valitaan tänään SDP:n puheenjohtajaksi

Rinne: "en ole haikea", pääministeri Marin valitaan puheenjohtajaksi viikonlopun puoluekokouksessa

SDP:n puoluekokous alkaa lauantaina Tampereella puolet pienempänä kuin normaalisti – Marin äänestetään puoluejohtajaksi sunnuntaina