Eurovaaliehdokas Jouni Kemppainen: "Olen tyytyväinen, että Euroopan ja Suomen tasolla populismin kannatus on heikkenemässä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Eurovaaliehdokas Jouni Kemppainen: "Olen tyytyväinen, että Euroopan ja Suomen tasolla populismin kannatus on heikkenemässä"

MT:n virkavapaalla oleva päätoimittaja olisi toivonut keskustan päihittävän perussuomalaiset.
Sanne Katainen
Keskustan sitoutumaton eurovaaliehdokas ja virkavapaalla oleva MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen palaa hyvillä mielin Maaseudun Tulevaisuuteen alkuviikosta.

Keskustan sitoutumaton eurovaaliehdokas ja virkavapaalla oleva MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen on ihan tyytyväinen eurovaalien tulokseen.

"Olisin toki toivonut, että perussuomalaiset olisi jäänyt keskustan taakse. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Euroopan ja Suomen tasolla populismin kannatus on heikkenemässä. Kampanjoin vaaleissa selkeästi populismia vastaan", Kemppainen sanoo MT:lle

Keskustalaiset olivat kokoontuneet eurovaalivalvojaisiin Helsingissä puoluetoimistolle Apollonkadulle. Puolue on saamassa Brysseliin kaksi meppiä.

Jouni Kemppainen yllättyi, että demarien kannatus jää vain noin 15 prosenttiin, vaikka Eero Heinäluoma keräsi hurjan määrän ääniä. Kirkkonummelainen on yleisesti iloinen EU-myönteisten puolueiden menestyksestä vaaleissa.

Kemppaisen mukaan ainakin keskustan mepit Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen puolustavat vahvasti maaseutua ja maataloutta.

"Kun katsoin viimeksi tuloksia, minulla oli noin 8 000 ääntä ja olin keskustan listalla viidentenä. 10 000 ääntä on mahdollista. Se on hyvä tulos politiikan ensikertalaiselta. Viimeksi olin ehdolla kouluneuvoston vaaleissa", Kemppainen muistuttaa.

Hän palaa hyvillä mielin ja mielenkiintoista kokemusta rikkaampana Simonkadulle Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajan paikalle alkuviikosta. Kemppainen jatkaa päätoimittajana samaa maaseudun, metsien ja maatalouden puolustamista kuin eurovaaleissa.

Lue lisää

Keskustan ja vihreiden kiistat eivät uhka hallitukselle: "Kyllä vihreiden kanssa pärjää, kunhan asiat sovitaan tarkkaan etukäteen"

Kaupunkikeskustojen elinvoima kyykähti ilman koronaakin – Vähiten tyhjiä liiketiloja oli Järvenpäässä ja Maarianhaminassa, eniten Riihimäellä ja Imatralla

Tilannetajua, ministeri Mikkonen

Pitäisikö rajoituksia purkaa alueittain? Ryhmänjohtaja Kurvinen: ”Keskustassa kyllä nähdään että olisi perusteltua tehdä päätöksiä alueellisen tautitilanteen mukaan"