Politiikka

Mikko Kärnä: Lapista on saatava tutkitusti hiilineutraali matkailukohde

Suomen on hyödynnettävä vahvuuksiaan matkailussa ja viestittävä ylpeästi ympäristötyöstä, kansanedustaja painottaa.
Arto Komulainen
Lapissa pääsee kosketuksiin luonnon kanssa, tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisemmin.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoittaa kolumnissaan, että Suomessa on tehtävä selkeä satsaus hiilensidonnan tutkimukseen ja ympäristöystävällisyyden markkinointiin. Se olisi matkailulle merkittävä vetovoimatekijä.

"Kukaan ei ole vielä keksinyt markkinoida esimerkiksi Lappia hiilineutraalina matkakohteena, vaikka se sitä mitä suurimmissa määrin on. Maakunnan metsät, suot ja pellot sitovat suurella todennäköisyydellä huomattavasti enemmän hiiltä, kuin mitä me siellä päästöissä tuotamme", Kärnä kuvailee.

"Asia kannattaisi pikaisesti varmentaa tutkimuksella, sillä tutkitusti hiilineutraalille matkakohteelle olisi maailmalla varmasti kysyntää."

Puurakentaminen ja biokerosiinin käyttö lentomatkailussa ovat myös tärkeitä matkailulle.

"Puurakentaminen on aina tarina, joka kytkee käytettävän rakennuksen upeaan luontoomme. Luonnonmukaisen ja hiilivarastona toimivan puun käyttö sekä ympäröivää luontoa kunnioittava arkkitehtuuri antavat lisää sisältöä ja merkitystä luontokokemuksia hakevalle matkailijalle."

Mikko Kärnä: Suomi nousee hiilineutraalilla matkailulla ja ruualla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kärnä vaatii Rinnettä käymään pelisääntökeskustelun vihreiden kanssa – "Enää ei ole ympäristöjärjestöjen ja ituhippien nuoleskelulle sijaa, vaan hallitus on koko Suomen hallitus"

Keskustan Mikko Kärnä närkästyi vihreiden ministerin sellutehdaspuheista: "Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä"

Kysely: Huoli ilmastonmuutoksesta ei vaikuta suomalaisten lomamatkoihin