Politiikka

Kokoomusedustaja lyttää hallitusohjelman: "Herää kysymys, onko keskiluokka unohdettu”

Erityisen pettynyt kansanedustaja on siihen, ettei keskiluokan tuloveroja alenneta. Hän muistuttaa, että Suomessa ansiotulojen verotus on jo tällä hetkellä erityisen korkea verrattuna muihin Euroopan maihin.
Hanna Linnove
Kokoomusedustaja huomauttaa, että yli 40 000 euroa vuodessa ansaitseva 22 prosenttia kansasta maksoi liki kaikki ansiotuloverot vuonna 2017.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kritisoi tänään maanantaina julkistettua hallitusohjelmaa, jossa pysyviä menolisäyksiä on yli miljardin euron edestä. Hallitusohjelman mukaan verotuloja lisättäisiin kaikkiaan 730 miljoonalla eurolla.

Erityisen pettynyt Kauma on siihen, ettei keskiluokan tuloveroja alenneta. Hän muistuttaa, että Suomessa ansiotulojen verotus on jo tällä hetkellä erityisen korkea verrattuna muihin Euroopan maihin.

”Liian kova veroprogressio pilaa osaajien työhalut. Tulevan hallituksen esitys ei kannusta palkansaajaa tekemään enempää töitä. Työllisyysasteen saaminen haluttuun 75 prosenttiin vaatii työhalujen lisäämistä, ei innostuksen lopettamista", hän sanoo.

Ohjelmassaan hallitus on varaamassa 200 miljoonaa euroa tuloverojen keventämiseen. Kaavaillut veroalennukset eivät ole Kauman mukaan kuitenkaan kohdistumassa oikein.

"Mikä halu tai kyky keskiluokalla on osallistua hyvinvointivaltion rahoitukseen, kun omasta palkasta jää jatkuvasti vähemmän käteen”, Kauma kysyy.

Kokoomusedustaja huomauttaa, että yli 40 000 euroa vuodessa ansaitseva 22 prosenttia kansasta maksoi liki kaikki ansiotuloverot vuonna 2017.

”Veronalennukset tulee kohdistaa niihin, jotka jo nyt maksavat suurimman osan verokertymästä. Herää kysymys onko keskiluokka unohdettu? ”, hän kritisoi.

Lue lisää