Politiikka

Viimeisetkin hallituksen ministerit julkistettiin: Aino-Kaisa Pekonen ja Hanna Sarkkinen jakavat sosiaali- ja terveysministerin salkun

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson nousee odotetusti opetusministeriksi
Pekka Fali
Oululainen Hanna Sarkkinen jakaa sosiaali- ja terveysministerin salkun Aino-Kaisa Pekosen kanssa.

Vasemmistoliiton kansanedustajan Paavo Ahinmäen twiitti paljasti puolueen ministerinimet ennen virallista infotilaisuutta. Vasemmistoliiton puheenjohtajasta Li Anderssonista tulee opetusministeri. Riihimäkeläinen Aino-Kaisa Pekonen ja oululainen Hanna Sarkkinen jakavat sosiaali- ja terveysministerin kauden.

Pekonen hoitaa tehtävää ensimmäiset kaksi vuotta ja toisen puoliskon ministerin salkusta vastaa Hanna Sarkkinen.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokous hyväksyi yksimielisesti osallistumisen Antti Rinteen (sd.) johtamaan hallitukseen. Puolue pui hallitusohjelmaa pitkään ja hartaasti.

Kokousta edelsi neuvoa-antava jäsenäänestys, joka kannatti hallitukseen menoa lähes yksimielisesti. Kyllä-vaihtoehto sai 97 prosenttia äänistä, joita annettiin 3 856.

Vasemmistoliitto oli edellisen kerran hallituksessa, kun Jyrki Katainen (kok.) oli pääministerinä. Tämä kuuden puolueen hallitus muodostettiin kevään 2011 eduskuntavaalien jälkeen.

Vasemmistoliitto erosi hallituksesta kolme vuotta myöhemmin, koska puolue ei hyväksynyt hallituksen tuolloista kehysriihiesitystä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Esko-Juhani Tennilä kritisoi vasemmistoliiton ministerivalintoja alueellisesta yksipuolisuudesta: "Karvalakit päähän ja Helsinkiin perkele"

Perheiden omat toiveet huomioitava

Hallitus aikoo korottaa pienituloisten etuuksia – perusturva paranisi 20 eurolla kuussa